Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Nazor: Moramo popraviti otvaranje

Autor: Roman Morović

07.04.2013. 22:00
Nazor: Moramo popraviti otvaranje

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Kada smo u drugom poluvremenu uspostavili ravnotežu i kontrolu skoka, jednostavno smo prodisali. Otvorio nam se i vanjski šut i otišli smo na osjetnu razliku – kazao je trener Zadra


Nakon dugo vremena u press centru na Višnjiku, treneri domaće i gostujuće momčadi zajedno su došli na konferenciju za novinare, što je potez koji bi bilo lijepo češće vidjeti. Prvi je svoje viđenje utakmice dao Danijel Jusup.
– Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi. Na početku su bili malo zbunjeni i prazni i mi smo to koliko toliko uspjeli iskoristiti. Međutim, kada su nas u drugom poluvremenu malo stisnuli, imali smo očitih problema u organizaciji napada. Inače imamo problem sa šutom, naročito otkada nam je Petrović ozlijeđen. Šut za tri poena nam jako loše funkcionira i to se odrazi na igri. Zadar je prelomio upravo kvalitetnim šutom za tricu. Doduše, u većini situacija su bili sami, ali imali smo i mi nekoliko otvorenih šuteva, koje smo promašili. Ovo je objektivna razlika u kvaliteti – priznao je trener Zagreba.
Ante Nazor mogao je biti zadovoljan pobjedom i igrom u drugom poluvremenu, ali…
– Počeli smo dosta nekoncentrirano, isprekidano i dopustili smo protivniku druge i treće napade. Nismo iskontrolirali obrambeni skok, koji je prvi uvjet da bi razvijali trčanje, na čemu počiva naša igra.
Ipak, u nastavku su stvari sjele na svoje mjesto.
– Kada smo u drugom poluvremenu uspostavili tu ravnotežu, jednostavno smo prodisali. Otvorio nam se i vanjski šut i otišli smo na osjetnu razliku.
Nazor je istaknuo još nešto, kao upozorenje za sljedeće utakmice.
– Pristup nije bio baš pravi. Pribojavao sam se ove utakmice, jer smo tijekom cijele sezone na domaćem terenu dozvoljavali protivnicima da se razigraju na otvaranju. Taj aspekt igre moramo popraviti da bismo bili pravi u sljedećim utakmicama, posebno kod kuće – rekao je trener Zadra.