Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zrnca dobrote za djecu samohranih roditelja

Autor: Valentina Mlađen

07.05.2009. 22:00
Zrnca dobrote za djecu samohranih roditelja

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Iako prava sezona događanja u Zadru započinje tek kulturnim ljetom, zahvaljujući Arsenalovom programu ni ovaj mjesec neće biti dosadno. Tako su na ovomjesečnom “Doručku kod Arsenala” program predstavile Anamarija Portada, voditeljica javnih programa i Nives Rogoznica. Najavu su upotpunili Nives Muše iz udruge Zdenac te voditelj klape Kontrada Tomislav Pehar. Kao suorganizatori zajedno su najavili veliki humanitarni koncert “Zrnca dobrote” koji je zakazan za 15. svibnja u 21 h. Na koncertu će osim klape Kontrada sudjelovati muške klape Cantus, Kadena, Pakoštane, Bibanum, Galija te ženske klape Biograd, Uzorita, Kondura, Libar, Kalada. Od pjevača svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji dat će Davor Pekota, Ivica Sikirić-Ićo i Bepo Matešić te zadarski pjesnik Ante Sikirić.
Iako su i sama imena ovih klapa dovoljan razlog za dolazak, dodatan poticaj je i činjenica da je sav prihod od koncerta namijenjen za pomoć u školovanju 31 djetetu samohranih roditelja lošeg imovinskog i zdravstvenog stanja. Cijena ulaznice je simboličnih 30 kuna a može se nabaviti na info-pultu Arsenala.
Osim velikog humanitarnog koncerta Arsenal se pobrinuo da ljubitelji dobre glazbe imaju što slušati kroz cijeli mjesec svibanj. Tako su za sve ljubitelje dobrog jazza organizirali promotivni koncert grupe Joe & Maja Kolektiff. Koncert se održava večer prije dodjele nagrade Porin, 8. svibnja u 22 h, za koju je ova grupa višestruko nominirana, a ujedno će predstaviti i svoj album “Crno – bijelo”. Osim dobre glazbe tu večer će svi posjetitelji imati priliku i za degustaciju ekskluzivne linije “De Gotho” vina.
Da se ljubitelji estradne glazbe ne osjećaju zapostavljeno pobrinut će se 22. svibnja u 22 h Marijan Ban i Diktatori svojim koncertom. Osim aktualnog repertoara Marijan Ban izvodit će i starije pjesme Daleke obale. Cijena ulaznice je 40 kuna, a na dan koncerta bit će 50 kuna.
Kako je Arsenal nadaleko poznat po svojim izložbama i za ovaj mjesec je pripremio dvije. Tako će uskoro biti postavljene izložbe “Umjetnost u školi” koju je pripremila Škola za tekstil, dizajn i primjenjenu umjetnost, a može se pogledati od 5. – 30. svibnja. Izlagat će i mladi zadarski fotograf Filip Brala pod nazivom “Krugovi Svjetla”. Fotografije su inspirirane interakcijom humanog elementa s instalacijom Pozdrav Suncu, a plod su rada nastaloga u posljednjih godinu dana. Izložba će biti postavljena od 31. svibnja do 12. lipnja.
Od ostalih događanja u utorak 12. svibnja u 18 h održat će se III. dani iberoromanskih jezika: Večer kratke priče. Gostovat će pet književnika koji pišu na iberoromanskim jezicima. A u nedjelju 17. svibnja u 17 h i ove godine će na Zadar teen festivalu 2009. jedna mlada glazbena nada dobiti svoju priliku da osvoji “grand prix” festivala i snimi glazbeni spot.
 


 PLESNJACI


Osim koncerata za ljubitelje plesa i ovaj mjesec nastavljaju se poznati Arsenalovi plesnjaci. Tako će se u nedjelju 24. svibnja u 20 h održati tradicionalna večer argentinskog tanga u društvu plesača plesnog kluba “Milonga” te “Studio 1”. Nedjelju nakon toga, 31. svibnja ovim dvjema plesnim školama pridružit će se i Duo Family sa svojim raznovrsnim repertoarom, a pozvani su svi zainteresirani za malo dobrog plesa. Istu tu nedjelju u Arsenalovom restoranu “Armory” održat će se Večer meksičke kuhinje. Za sve goste Arsenala petkom i subotom, ukoliko nije zakazan koncert, Arsenalov resident DJ Tome priređuje večeri najbolje plesne glazbe.




 RADIONICE ZA NAJMLAĐE


Za najmlađe radionice u Arsenaliću se nastavljaju i kroz ovaj mjesec subotom i nedjeljom između 10 i 14 sati. Subotom se u 10 h održavaju YuGiOh turniri, a nedjeljom u 17 h Gateway turniri. U subotu 23. svibnja s početkom u 17 h održat će se Magic the gathering: kvalifikacije za državno prvenstvo.