Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Šipkom pretukao poznanika jer mu je ogovarao djevojku

Autor: Suzana Bandić

07.05.2010. 22:00
Šipkom pretukao poznanika jer mu je ogovarao djevojku

Foto: A. SITNICA



Robi P. sjedio je s prijateljem na zidiću nedaleko arbanaške crkve na Trgu Gospe Loretske. Njegov poznanik Roko B. kraj njih se zaustavio automobilom i izudarao ga metalnom palicom


Robi i njegov prijatelj sjedili su na zidiću ispred bivše brijačnice kad se ispred njih zaustavilo auto. Iz njega je s palicom u ruci istrčao Roko i nasrnuo na njega. Tukao ga je kud je stigao i prije nego što sam mu uspio priskočiti u pomoć Roko je pobjegao. Kasnije sam čuo da je Robiju slomljena ruka, a da je Roko završio na policiji. Poznajem oba mladića i njihove obitelji jer smo svi tu iz Arbanasa pa ne bi htio ulaziti u razloge zbog kojih su se sukobili – rekao je očevidac obračuna palicom za koji se u Arbanasima šuška da je izazvan pričama koje je navodno Robert P. (28) uokolo širio o budućoj supruzi Roka B.(24).
Sličnu priču ispričale su i dvije mlade djevojke koje su također bile očevidci obračuna, no kako su nam rekle, nisu znale da je riječ o ozbiljnoj svađi, već su na prvi mah pomislile da se mladići samo “zafrkavaju”.
Sukob između dvojice mladića koji su prema pričama njihovih poznanika inače bili u prijateljskim odnosima dogodio se u četvrtak navečer, oko 19.30 sati, na Trgu Gospe Loretske, ispred arbanaške crkve gdje se inače okupljaju mještani.
Iako se u to vrijeme na Trgu nalazilo desetak osoba, Roka B. to nije spriječilo da nasrne na svog prijatelja i susjeda te ga izudara metalnom palicom koju je donio sa sobom. Napadnuti mladić o svemu je obavijestio policiju, a njegov napadač udaljio se u nepoznatom smjeru. Kako neslužbeno doznajemo, Robi P. kojemu su u Općoj bolnici Zadar utvrđene teške tjelesne ozljede, odnosno prijelom podlahtice, izjavio je da ne poznaje osobu koja ga je napala. No, policajci su ubrzo ušli u trag napadaču i u petak ujutro ga priveli u policijske prostorije na kriminalističko istraživanje tijekom kojega je on, prema neslužbenim informacijama, priznao da je Roberta P. izudarao jer mu je ogovarao djevojku, odnosno buduću suprugu koja za nekoliko mjeseci traba roditi njihovo dijete.
Protiv 24-godišnjeg Roka B. policija je podnijela kaznenu prijavu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda.
Sličan slučaj napada palicom na zadarskim ulicama dogodio se prošli tjedan na području Bilog Briga kada je Ivo M.(27) metalnom palicom izudarao Milana D.(36). Rukama, nogama i metalnom šipkom tukao ga je po glavi u ulazu Milanove zgrade, a potom i u Vukovarskoj ulici. Milan je policajcima izjavio da napadača poznaje tek iz viđenja, a liječnici u zadarskoj bolnici utvrdili su da je teško ozlijeđen, odnosno da mu je slomljen prst na ruci.
Protiv Ive M. policija je podnijela kaznenu prijavu zbog nanošenja teških ozljeda. Ni on, a ni Poko B. nisu zadržani u pritvoru.