Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kosor: Voljela bih da se Kalmeta izjasnio prije županijskih izbora

07.05.2012. 22:00
Kosor: Voljela bih da se Kalmeta izjasnio prije županijskih izbora


Na predizborni sastanak došao je i Reno Sinovčić ali i svi zadarski kandidati za Predsjedništvo HDZ-a: Zlatko Begonja, Stipe Zrilić i Ana Lovrin, koja je dio Kosoričinog izbornog tima


Predsjednica Hrvatske demokratske zajednice i kandidatkinja za predsjednicu HDZ-a Jadranka Kosor predstavila je u Zadru svoj predizborni program.
U zadarskoj središnjici HDZ-a u Medulićevoj ulici od 110 zadarskih izaslanika koji idu na 15. Opći sabor u Zagreb nazočilo je njih oko 40, među njima i gotovo svi članovi Županijskog odbora. Iako je javno dao potporu Tomislavu Karamarku, predvodio ih je zadarski šef Božidar Kalmeta, kandidat za dopredsjednika stranke.
Na predizborni sastanak došao je i Reno Sinovčić ali i svi zadarski kandidati za Predsjedništvo HDZ-a: Zlatko Begonja, Stipe Zrilić i Ana Lovrin koja je dio Kosoričinog izbornog tima.
Kosor je svoj predizborni program predstavila izaslanicima u dijelu posjeta zatvorenom za javnost, a novinarima je nakon sastanka kratko govorila o aktualnim prilikama u stranci.
– Nakon ovog predstavljanja još sam uvjerenija u svoju pobjedu 20. svibnja u Zagrebu, rekla je Kosor potvrđujući kako je Lovrin dio njezinog tima.
– Program mojih protukandidata je jedino kako srušiti Jadranku Kosor. Oni, kao što znate, dosad su ujedinjenim snagama udarali po meni. Ja sam i do sada govorila istinu i činjenice, a tako će biti i dalje, rekla je Kosor.
O Kalmetinom davanju potpore Karamarku aktualna predsjednica je rekla kako svatko ima pravo na svoje mišljenje i svoje kandidate.
– Voljela bih da se Kalmeta izjasnio prije županijskih a ne nakon županijskih izbora u Zadru, izjavila je.
Na pitanje očekuje li da će predizborna kampanja narednih dana biti žešća, Kosor je rekla da će i dalje govoriti činjenice i istinu.
– Mislim da je najbolja odluka izaslanika na 15. Općem saboru da se odluče za mene kao predsjednicu HDZ-a. Jer vodila sam stranku u najtežim vremenima i imam uspjehe. Mislim da će većina tako i odlučiti, zaključila je Kosor.
U Zadru su je pratili Andrej Plenković, Vladimir Šeks, Tomislav Ivić, Ante Kulušić, Branko Bačić i Josip Đakić.


Kujundžić u petak u Zadru




Nakon Jadranke Kosor u petak će svoj predizborni program predstaviti i predsjednički kandidat dr. Milan Kujundžić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Dubrava. Predstavljanje će održati u Kazalištu lutaka s početkom u 20 sati. Još nisu poznati zadarski termini preostalih trojice kandidata, Darka Milinovića,  Tomislava Karamarka i Domagoja Ivana Miloševića.