Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadranke druge u Hrvatskoj

Autor: Šime Ćurko

07.06.2009. 22:00
Zadranke druge u Hrvatskoj


Kadetkinje Zadra druge su u Hrvatskoj. Na završnom turniru Prvenstva Hrvatske u košarci održanom u Šibeniku prošlog vikenda Zadranke su u polufinalu pobijedile Šibenik da bi u finalu izgubile od Medveščaka 45:57. Drugi je to finale Zadranki i Zagrepčani u samo dva tjedna, u prvom navratu igrale su juniorke kada je Zadar nakon produžetka slavio 57:53 i tako osvojio juniorsku titulu. Ovaj put na parketu su snage odmjerile kadetkinje među kojima je s obje strane bilo dosta igračica koje već sada nastupaju u juniorskim ekipama.
Uoči završnog turnira Rajko Vidaković, trener Zadranki upozoravao je da bi Medveščak mogao biti u laganoj prednosti pred ostalim ekipama zbog nekoliko visokih igračica u svojim redovima.
– Zagrepčanke su u finalu protiv nas imale prevagu u skoku, pokupile su neke lopte u trenutcima kada smo možda mogli ugroziti njihovu pobjedu – kaže Marija Mazija, pomoćna trenerica Zadra. Iako je Zadar prošli vikend na poluzavršnom turniru u Koprivnici pobijedio Medveščak 65:63, bilo je jasno da je finale nova utakmica u kojoj s obje strane više nema skrivanja aduta kao što je to bio slučaj u Koprivnici. Već na početku utakmice Zagrepčanke su povele 12:0 i praktički obavile najveći dio posla. Svi pokušaji Zadranki da se vrate u utakmicu nisu imali željnog rezultata.
– Medveščak je dosta usko stajao u obrani na što mi nismo imali pravi odgovor. Nije nas išao vanjski šut s kojim smo mogli razbiti takvu obranu. Bilo je i drugih poteškoća, Ivana Blažević i Glorija Sikirić imale su zdravstvenih problema, Ema Meštrović također iz određenih razloga nije mogla biti sasvim u utakmici, iako je odradila jako dobar turnir – objašnjava Mazija.
Zadar je u nekoliko navrata došao do minus pet, jednom i u četvrtoj četvrtini.
– Da smo tada pogodili nešto izvana možda smo mogli sasvim preokrenuti rezultat. Ovako je presudio bolji početak Medveščaka koji je zasluženo pobijedio. Nemamo, međutim, što prigovoriti našim igračicama koje je dosta iscrpila polufinalna utakmica sa Šibenikom. Drugo mjesto je veliki uspjeh, ne može se uvijek osvojiti zlato – zaključuje Mazija čije su igračice tako dale još jedan doprinos sjajnoj sezoni. Seniorke su ostale u A-1 ligi, juniorke su prvakinje Hrvatske, kadetkinje su druge u državi.


 Finale: ZADAR – MEDVEŠČAK 45:57


(13:20, 5:9, 14:16, 13:12)
ŠIBENIK – Dvorana u Ražinama. Gledatelja: 50. Suci: Roglić (Split), Kardum (Šibenik).
ZADAR: Pensa 3, Iličić, Kovačević 5, Vukić, Sikirić 17, Žilić, Blažević 11, Krpina 1, Malta, Meštrović 9, Brkljača, Sinovčić. Trener: Rajko Vidaković.
MEDVEŠČAK: Begić 10, Sekulić, Herceg, Kukoja 9, Milošević, Kantoci, Tikvić 19, Majstrorović 16, Tičac, Kalebić 3, Kovač. Trener: Željko Alatović.




 Polufinale: ŠIBENIK JOLY JBS – ZADAR 51:56


(14:15, 15:11, 8:14, 14:6)
ŠIBENIK – Dvorana u Ražinama. Gledatelja 50. Suci: Jurčević, Živaljić (oba Split)
ŠIBENIK JOLLY JBS: Cigić 12, Stojanović, Smolić, Šarić 9, Sirčić, Rašetina 8, Malenica 2, Milovac 4, Zjačić 15, Ramljak, Chibov, Kovač. Trener: Karlo Rodin.
ZADAR: Pensa, Iličić, Kovačević 10, Vukić, Sikirić 3, Žilić, Blažević 21, Krpina 9, Malta, Meštrović 17, Brkljača, Sinovčić. Trener: Rajko Vidaković.


 PET GODINA, ŠEST MEDALJA


Uspjeh u Šibeniku šesta je medalja koju je Zadar s mlađim uzrastima osvojio od 2004. godine.
Zlato – kadetkinje 2004. i 2005. juniorke 2007. i 2009.
Srebro – kadetkinje 2009.
Bronca – juniorke 2006.