Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Položen prvoligaški ispit

Autor: Andrija Dešpoja

07.06.2010. 22:00
Položen prvoligaški ispit

Foto: Vedran SITNICA



Općenito sam sa svojom igrom zadovoljan s obzirom da sam došao u Zadar nakon nekoliko prvih kola – kaže Antonio
Antonio Mršić je u svojoj debitantskoj sezoni na hrvatskoj prvoligaškoj sceni pokazao da se na njega može najozbiljnije računati u budućnosti. Ipak, njegova prva sezona se pomalo utopila u lutanju Zadra kroz proljetni dio sezone koji je bio više za zaborav. No, za Antonija nema dvojbe, prva sezona u HNL-u je za njega položena s uspjehom.
– Općenito sam sa svojom igrom zadovoljan s obzirom da sam došao u Zadar nakon nekoliko prvih kola. Ispočetka nisam ni igrao, nisam prošao pripreme i trebalo mi je neko vrijeme da se uklopim, da dođem do zadovoljavajuće fizičke spreme te sam dobijao priliku s klupe. Puno bolje je to izgledalo na proljeće, jer sam prošao pripreme i tada sam počeo dobijati pravu priliku i mislim da sam je iskoristio na najbolji mogući način.
Sezona oscilacija
Na kraju je bilanca da je Zadar na težak način došao do spasonosnog 12. mjesta, a vi ste uz Santinija bili najbolji strijelac momčadi sa šest postignutih golova.
– Sezona je za Zadar bila s dosta oscilacija. Imali smo svoja dobra razdoblja, kao pobjede nad Hajdukom, pa u Sesvetama ili remi na Stanovima s Dinamom, ali smo imali i crna razdoblja koja su nas koštala mnogo bodova. Također je vrlo bitno za istaknuti da smo u nekim utakmice u gostima bili odlični do pred sam kraj, pa bi izgubili. Ti preokreti u Zaprešiću, Zagrebu ili Rijeci bili su dosta traumatični po nas igrače. Kad su k tome došle mnoge ozljede stožernih igrača, možemo na kraju biti sretni s osvojenim 12. mjestom koje nam garantira i druge sezone nastup u Prvoj ligi. Meni je drago da sam uspio doprinijeti svemu tome i žao mi je što nije bio još pokoji gol, pored ovih šest, što bi sigurno popravilo ukupan dojam.
Poraz od Velebita u finalu Županijskog kupa ipak se trebalo izbjeći.
– Bilo bi dobro da je tako i bilo, no ta utakmica je bila kruna dekoncentracije Zadra u ovoj sezoni. To je bila svojevrsna “točka na i” u sezoni u koju se ušlo s mnogo neiskusnih igrača te smatram da naredne sezone takve greške trebamo svesti na minimum te sve to okrenuti na našu stranu. Ovaj Zadar ima potencijala, ima darovitih igrača i uz malo sreće te puno rada mogle bi se stvari bitno popraviti.
Špica ili lijevi bok
U Zebićevim zamislima bili ste ili na lijevom boku ili u špici napada. Koja vam pozicija bolje leži?
– Normalno, da mi puno više leži pozicija u napadu koja mi je prirodnija i koju sam cijeli život igrao. No, ne pada mi teško ni bočna strana ako to znači da ću igrati. Koliko god mi je draže igrati u špici napada, toliko mi sada nije krivo zbog bočne pozicije, jer sam dobio jedno iskustvo koje je neprocjenjivo. Moja je prednost lijeva noga s kojom inače svi nogometni klubovi oskudijevaju, pa dobro poslužim i za neke pozicije koje u početku i nisu baš po guštu.
Nakon odrađene debitantske sezone u Prvoj ligi kakva se usporedba može povući s prošlom sezonom u kojoj ste nastupali u trećeligaškoj konkurenciji?
– Razlike su velike, od tehničko-taktičkih elemenata do trkačih koje su najviše različite u ta dva ranga. Najteže mi je bilo usvojiti trkačke zahtjeve koje Prva liga nosi. No, napomenuo bih kako je rad u Primorcu pod paskom oca bio vrlo blizu prvoligaškog treninga i ta mi je podloga bila korisna za prilagođavanje na treninge i uvjete na koje sam naišao u Zadru.
Kako komentirate očevu sezonu u Vinkovcima?
– Cibalia je ove sezone igrala najbolji nogomet u ligi, da su imali sreće mogli su biti drugi. Kvalitetno se radilo, otac je okupio domaće igrače koji su uspjeli pronaći onu kemiju i plovili su sigurno kroz prvenstvo. Na kraju je napravljen povijesni uspjeh, plasman u Europsku ligu i to je najbolja nagrada za sve postignuto.
Hoće li Zadar stopama Cibalije u novoj sezoni?
– Mislim da uz nekoliko kvalitetnih pojačanja ova momčad ima budućnost u Prvoj HNL. Ova sezona će biti posebno zanimljiva i teška, jer ispadaju četiri kluba, ali mislim da Zadar ima kadar, i sve ono što je potrebno da bi i nakon završetka ostao članom elitnog hrvatskog ranga.
 


Brazil ili Španjolska


Nezaobilazno je pitanje o Svjetskom nogometnom prvenstvu koje započinje za tjedan dana. Od 32 reprezentacije, nažalost, nema Hrvatske, ali to nije razlog da se ne pogleda koja utakmica. Za koga će navijati Antonio?
– Teško je bilo što pametno reći na tu temu, jer se puno puta pokazalo da na takvim natjecanjima favoriti često prođu loše. Na takvom turniru uvijek su u prednosti velike reprezentacije, kao Italija koja uvijek igra loše, a napravi dobar rezultat. Meni ipak nekako najbolje leže Brazil i Španjolska, pa su to moji blagi favoriti za osvajanje.




 


Najdraži gol u Sesvetama


Od šest golova koje je mladi Mršić ubacio u mrežu protivnika jedan je u njegovom pamćenju na posebnom mjestu.
– Najdraži mi je odlučujući protiv Croatije iz Sesveta kad smo izborili važnu gostujuću pobjedu, no ako ćemo tražiti najljepši, onda je to definitivno onaj Rijeci iz slobodnog udarca.