Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Umjesto Bubnjara HDZ u Škabrnji vodit će donedavni HSP-ovac Tomislav Škara

Autor: Siniša Klarica

07.06.2010. 22:00
Umjesto Bubnjara HDZ u Škabrnji vodit će donedavni HSP-ovac Tomislav Škara

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Ništa, ali kao i obično, o Bubnjarevoj smjeni ne zna i potpredsjednik županijskog HDZ-a te glasnogovornik stranke u Zadarskoj županiji Željko Lončar. – Očito je da vi više znate od mene, jer o ovome prvi put čujem, pokušao nas je uvjeriti Lončar
Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Škabrnje Nediljko Bubnjar još će neko vrijeme ostati na čelu stranke u Škabrnji. Prema izvorima bliskim HDZ-u, odluka o Bubnjarevoj smjeni trebala je biti donesena krajem prošlog tjedna, na sjednici županijskog HDZ-a. Navodno, odgođena je zbog posjeta Vladimira Šeksa, ali je predsjednik HDZ-a Zadarske županije Božidar Kalmeta jasno rekao da u HDZ-u Škabrnja ima problema. Nediljko Bubnjar nije htio ulaziti u detalje svoje možebitne smjene dodavši:
– Trenutačno su na sceni preslagivanja unutar stranke i dogovoreno je da se s tim ne ide u javnost jer je to unutarstranačka stvar. Postoje razne inicijative oko toga. Sve su uperene za dobrobit stranke, ali za njih je potrebno vrijeme, rekao je neodređeno Nediljko Bubnjar”.
Bubnjara bi trebao naslijediti Tomislav Škara koji, također, nije ništa htio detaljnije reći. Iako je isprva „odglumio” kako on o tome ne zna ništa, na kraju je dodao:
– Sve će se znati na vrijeme, a onda me o tome možete pitati! Škara je prije dvije godine istupio iz HSP-a iako je bio izabran u Općinsko vijeće Škabrnje na listi ove stranke. No, zbog poznatih unutarstranačkih zbivanja, sadašnji županijski predsjednik HSP-a Đani Bunja kaže da je Škarin potez bio opravdan. Štoviše, kaže Bunja, njegov mogući izbor za prvog čovjeka HDZ-a Škabrnje otvorit će prostor suradnji ovih dviju stranaka koja do sads nije bila moguća. Ništa, ali kao i obično, o Bubnjarevoj smjeni ne zna i potpredsjednik županijskog HDZ-a te glasnogovornik stranke u Zadarskoj županiji, Željko Lončar.
– Očito je da vi više znate od mene, jer o ovome prvi put čujem, kazivao je Lončar.
Načelnik Općine Škabrnja Luka Škara samo je dodao da je Bunjareva smjena unutarstranačka stvar HDZ-a te da se sve to događa najvjerojatnije zbog činjenice da je Bubnjar, iako je osvojio najviše mandata, izgubio izbore u nekad utvrdi HDZ-a.


 BUBNJAR: NISAM SAM PONUDIO OSTAVKU


Nakon što je jučer objavljeno da predsjednik općinskog odbora HDZ-a i nekadašnji općinski načelnik Nediljko Bubnjar još obnaša dužnost prvog čovjeka stranke u Škabrnji, stigle su i prve reakcije iz vrha županijskog HDZ-a, gdje nam je rečeno da je zapravo Bubnjar sam podnio ostavku još prije 7-8 dana.
To nam je jučer Bubnjar sam demantirao:
– Ja još nisam podnio ostavku. Doduše ja sam je u jednom kontekstu, 2. lipnja, na sjednici OO HDZ-a Škabrnje, spomenuo u internom razgovoru. Ponavljam, ostavku nisam službeno ponudio niti usmeno niti pismeno, rekao nam je ukratko Nediljko Bubnjar.
Bubnjar o razlozima svoje smjene odnosno odlaska nije htio govoriti. Najprije je rekao da mu oni nisu poznati, ispravivši se kasnije da ih zapravo vrlo dobro zna, ali da sad nije vrijeme da se o tome razgovara.