Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ljepota toskanskog pejsaža uhvaćena okom objektiva

07.06.2011. 22:00
Ljepota toskanskog pejsaža uhvaćena okom objektiva


Svojim zelenim, smeđim i crvenkastim tonovima te beskrajnim prostranstvima fotografije Miljenka Domijana podsjećaju na slobodu i prostranstva kakva je gotovo nemoguće zamisliti u današnjem užurbanom i prenapučenom svijetu


Pejsaži talijanske pokrajine Toscane nakratko su se preselili u prostor Gradske lože Zadar. U Galeriji umjetnina Narodnog muzeja Zadar sinoć je otvorena izložba fotografija “Terra Toscana” autora Miljenka Domijana. Na izložbi su, uz autora, govorili ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš te Abdulah Seferović.
– Digitalne obrade, photoshop i slična elektorinilka čuda stubokom izmjenjuju karakter fotografije. Ipak njezine slike još uvijek doživljavamo kao autentične dokumente. Tako bismo i pred ovom najnovijom fotografskom avanturom Miljenka Domijana stajali kao pred zanimljivim, čak i atraktivnim dokazom ljepote živopisne toskanske pokrajine, kazao je Seferović na otvorenju izložbe o Domijanovoj fotografiji.
Svoje slaganje s visokim dosegom Domijanove umjetnosti fotografije izrazili su i brojni posjetitelji koji su došli pogledati prizore jednog od rijetkih netaknutih prirodnih čuda. Svojim zelenim, smeđim i crvenkastim tonovima te beskrajnim prostranstvima ove fotografije podsjećaju na slobodu i prostranstva kakva je gotovo nemoguće zamisliti u današnjem užurbanom i prenapučenom svijetu.
– Ono što ulijeva život cijeloj ovoj bezvremenskoj ljepoti, onaj eros koji diše ispod uzbuđujućih koloritnih tonova jest unutarnja energija slike, istaknuo je Seferović. Također je dodao kako se nada kako bi Domijan iste ovakve prekrasne fotografije mogao napraviti i u Ravnim kotarima.
Otvorenju izložbe nazočio je i župan Stipe Zrilić, a svi zainteresirani mogu pogledati Toscanu u Gradskoj loži Zadar.