Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Fanovi Winnetoua “okupirali” Starigrad

07.06.2012. 22:00
Fanovi Winnetoua “okupirali” Starigrad


Kanjon Velike Paklenice u srijedu navečer bio je pun zaljubljenika u Winnetoua, mahom iz Njemačke i Austrije, a 50 godina nakon snimanja tamo je premijerno, na velikom platnu, prikazan film “Blago u srebrnom jezeru”. Uz zaljubljenike u likove iz dijela Karla Mayja koji sudjeluju na manifestaciji “Tragovima Winnetoua”, u kanjonu su bili i organizatori Marijana Marasović, predsjednica Turističke zajednice Općine Starigrad i Jole Petričević, direktor hotela Alan.
– Već pet godina, od prve konvencije Winnetoua u Hrvatskoj koju smo napravili u suradnji s Jadran filmom, nastavili smo manifestaciju Tragovima Winnetoua. Ovogodišnja manifestacija posvećena je trima obljetnicama – 170 godina od rođenja i 100 godina od smrti te 50 godina od nastanka prvog filma iz serijala o Winnetou “Blago srebrnog jezera”. Dodatno smo se potrudili, prvenstveno hotel Alan, kako bi program bio dodatno obogaćen i proširen te su gosti bili na Plitvičkim jezerima. S gostima se sreo Ivo Krišto, šef kaskadera tijekom snimanja, a dosad se nije odazivao pozivima na susrete i gosti su bili oduševljeni. Večerašnja projekcija je isto tako iznenađenje, jer se održava u posebnom ambijentu kanjona Velike Paklenice, kazala je Marasović.
Nakon projekcije oko 150 strastvenih fanova je u četvrtak posjetilo mjesto snimanja u Nacionalnom parku Paklenica te su se na večeri susreli s Pierrom Briceom, glumcem koji je utjelovio Winnetoua u serijalu. Najveće događanje cijele manifestacije je danas kada će gosti u pratnji Bricea obići Pueblo plato i Tulove grede. Gostima će se pridružiti Vladimir Tadej i Mirko Boman. Za projekciju filma pobrinula se ekipa Starigrad Paklenica Film Festivala, koji se već dvije godine održava na istoj lokaciji, a i ove godine su najavili bogat program uz filmove o U2 i Amy Winehouse te gostovanje Vlatka Stefanovskog.