Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Mirta Juran i Mate Hordov miss i mister zadarskih maturanata

07.06.2012. 22:00
Mirta Juran i Mate Hordov miss i mister zadarskih maturanata


Mirta Juran, maturantica Gimnazije Vladimira Nazora i Mate Hordov, maturant Pomorske škole, osvojili su titule miss i mistera u 18. tradicionalnoj akciji Zadarskog lista “Miss i mister zadarskih maturanata”


Najljepše maturante zadarskih srednjih škola ove godine imaju Varošani. Mirta Juran, maturantica Gimnazije Vladimira Nazora i Mate Hordov, maturant Pomorske škole, osvojili su titule miss i mistera u 18. tradicionalnoj akciji Zadarskog lista “Miss i mister zadarskih maturanata”.
 U finalu se natjecalo 25 maturanata, 12 djevojaka i 13 mladića iz zadarskih srednjih škola. Veliko finale izbora održano je u noći sa srijede na četvrtak u prepunom Hitch baru na zadarskim Kolovarama.
Missici je lentu i cvijeće predao predsjednik žirija, novinar Zadarskog lista Krešimir Bukvić, dok je misteru bedž predala Tajana Jusup, voditeljica marketinga Zadarskog lista.
Nikad do sada nije bilo neizvjesnije finale. Čak prvih deset cura dijelilo je, vjerovali ili ne, tek pet bodova, a prvih šest mladića isto toliko bodova. A osmeročlani žiri u dva ocjenjivanja imao je pojedinačni raspon bodova od jedan do deset, sveukupno 20 bodova. O pobjednicima je odlučivao veći broj desetki.
Prva pratilja je Antonija Bugarija iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole kojoj je lentu i cvijeće predao Velimir Brkić, novinar-reporter Zadarskog lista. Prvi pratitelj je Jakov Proroković iz Gimnazije Jurja Barakovića kojem je bedž predala Vanja Mirčeta, novinarka Zadarskog lista.
Druga pratilja je Tereza Bačkov iz Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole, a drugi pratitelj Neven Jurjević iz Prirodoslovno-grafičke škole. Lentu i cvijeće, odnosno bedž predali su im Vanja Mirčeta, novinarka, i Sebastian Govorčin, fotograf Zadarskog lista. Pobjednici su osvojili i brojne vrijedne nagrade koje su omogućili sponzori.
Program je započeo točno pola sata iza ponoći, a vodio ga je poznati zadarski voditelj Igor Jelinić Toto, dok je koreografiju osmislila Sanja Petrovski. Za glazbeni dio večeri bila je zadužena grupa Jet set i glazbeni meštar DJ Exip. Finalisti su se predstavili u dva izlaska, prvi put u dnevnoj odjeći, a drugi put u večernjoj odjeći. Finalistkinje su izabrale maturalne večernje haljine, a finalisti košulje i odijela.
Bila je to zaista urnebesna noć, sve finaliste u velikom broju podržali su njihovi prijatelji i školski kolege koji su uzvicima oduševljenja davali podršku svojim favoritima. Unatoč punom Hitc baru svi su se dobro zabavili i isplesali, spektakularno.