Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Martinović: Boško je prevario birače!

Autor: Suzana Bandić

07.06.2013. 22:00
Martinović: Boško je prevario birače!

Foto: Vedran SITNICA



Nezavisni kukljički vijećnik Ante Boris Martinović jučer je Županijskom izbornom povjerenstvu uložio prigovor tražeći da se ponište izbori u Općini Kukljica jer su birači obmanuti. Učinio je to, kaže, na traženje svojih birača koji su u drugom krugu podržali Marina Boška. Nekadašnji HDZ-ov zamjenik načelnice Gorane Poropat je kao nezavisni kandidat s 60,41 posto glasova pobijedio bivšu šeficu Goranu Poropat, no Martinovićevi glasači se osjećaju prevarenima nakon što su iz medija saznali da je Boško još uvijek član HHZ-a.
– Bilo bi mi dovoljno da je rekao da nije član ili da se ne osjeća hadezeovcem. Imao je moju podršku i dobio 150 glasova mojih birača. Oni se sada osjećaju prevarenima, jer nikada svoj glas ne bi dali HDZ-u, kaže Martinović.
– Nismo rezervna lista HDZ-a. Ja sam na izvanrednoj konferenciji za medije održanoj u Callegru 22. siječnja dao ostavku na mjesto zamjenika načelnice Općine Kukljica te najavio svoju kandidaturu na lokalnim izborima s nezavisnom listom. Tako je i bilo. U vijeću koje se treba i službeno formirati 24. lipnja imamo četiri vijećnika i sva četiri su nezavisna. Cijela stvar je prenapuhana, tvrdi Boško, ističući kako smatra da ne treba pismeno zatražiti iščlanjenje iz HDZ-a, jer da se po statutu te stranke podrazumijeva kako ne možeš biti u nekoj drugoj političkoj opciji.