Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Rogićeva “akcija za rješavanje starih ostavina” naišla na otpor sudaca

Autor: Suzana Bandić

07.06.2013. 22:00
Rogićeva “akcija za rješavanje starih ostavina” naišla na otpor sudaca


Pokušaj predsjednika Općinskog suda da duhovitim sadržajem na plakatu animira suce na rješavanje ostavinskih predmeta starih i do 40 godina naišao je na podvojena mišljenja. Jedni su se nasmijali, drugi uvrijedili


Na zadarskom Općinskom sudu ovih je dana osvanuo plakat koji je u svega par sati postao glavna tema u sudskoj zgradi u kojoj su, osim sudaca Općinskog suda smješteni i suci Županijskog suda te Županijsko državno odvjetništvo. Plakat kojim se objavljuje “akcija za 100 najstarijih ostavinskih predmeta uz obećanu nagradu” postavio je Željko Rogić, predsjednik Općinskog suda.
– Samo sam želio da se ti stari predmeti, među kojima ima i onih od prije 40 godina, riješe što prije – kratko je kazao Rogić ne želeći komentirati reakcije nekih kolega, kao ni sam sadržaj ili što drugo.
A što se tiče reakcija njegovih kolega, bilo da je riječ o sucima Općinskog ili Županijskog suda, one su podijeljene. Jedni su plakat doživjeli kao duhovit pokušaj da se animira suce i sudske savjetnike na rješavanje starih predmeta koji na Parničnom odjelu skupljaju prašinu i po 40- ak godina.
No postoje i oni drugi suci koji Rogićevu duhovitost nisu razumjeli već su takvu poruku doživjeli kao svojevrsno omalovažavanje i svrstavanje u rang trgovaca. Neki od njih su se odmah i požalili Udruzi sudaca.