Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Split je izabrao najboljeg mogućeg trenera

Autor: Šime Ćurko

07.06.2013. 22:00
Split je izabrao najboljeg mogućeg trenera

Foto: PIXSELL



U ljeto 2009. na Stanove se vratio na mala vrata. I to nakon što je sezona već počela. Sjećam se da mi je Ante Pavlović, koji je svojevremeno igrao za Zadar, a danas je aktivni (malo)nogometaš, govorio puno prije tog ljeta 2009.
– Ne znam zašto Zadar ne vrati Mršića. Pa taj mali je bolji od onih koji su u Zadru.
Ne vjerujemo da su u Ulici Hrvoja Ćustića odlučili konačno dati priliku Antoniju Mršiću zato što je Pavlović mislio da bi to bilo dobro, ali kada se četiri godine nakon isteka juniorskog staža Mršić konačno vratio kući vidjelo se da bi svi mogli biti na dobitku. I Antonio, i Zadar i otac Stanko, zadarska, ali i hrvatska trenerska institucija, čiji dugi boravak na klupi Zadra nije pomogao u tome da na Stanovima Antonija ozbiljnije shvate i prije njegove 22. godine. U Zadru su treneri Dalibor Zebić i Ferdo Milin tražili najbolju poziciju za Mršića i konačno su je našli u ulozi povučenog, ili, kako ga je Milin nazivao, lažnog napadača.
– Kada sam se vratio u Zadar već je bilo odigrano nekoliko kola tako da je prvih tjedana i mjeseci bilo dosta teško. Igrao sam povremeno jer sam prolazio vrijeme prilagodbe nužno za jednog igrača koji iz Treće dođe u Prvu ligu. Kako je vrijeme išlo igrao sam sve više i dobivao na sigurnosti – kaže Mršić koji je ovih dana potpisao trogodišnji ugovor sa Splitom.
Iako Split neće u kvalifikacije za Europsku ligu, iako Split nije Hajduk ili Dinamo, Mršić ne dvoji da je odlazak u Park mladeži korak naprijed.
– Split može biti odskočna daska za kasniji odlazak, nadam se, u još jače sredine. Zadar je klub koji ima svoju prepoznatljivost, no financijski, pa i infrastrukturni uvjeti u ova dva kluba se ne mogu uspoređivati.
Mršić nije nastupio za Zadar u utakmici posljednjeg kola protiv Splita. No, zbog toga nema nikakvih repova na relaciji Mršić – Stanovi.
– U Zadru nisam za sobom zatvorio vrata i korektno smo se razišli. Zahvaljujem svima u klubu s kojima sam radio protekle četiri sezone, posebno trenerima Zebiću i Milinu.
U Splitu Mršića čeka novi trener i to otac Stanko. Nije prvi put da otac trenira sina (ne samo kad je riječ o Mršićevima), no kad dođe do ovakve situacije sve se uvijek gleda pod povećalom.
– Split je s njim dobio najveće moguće pojačanje. To ne govorim samo zato što je Stanko moj otac. On je trenutačno najbolji trener za klub kao što je Split. Kad je riječ o našem odnosu na terenu u tom dijelu neće biti nikakvih problema.