Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Neopterećeni u debitantsku sezonu

Autor: Zvonimir Petrović

07.07.2010. 22:00
Neopterećeni u debitantsku sezonu

Foto: Zvonimir PETROVIĆ



Vaterpolski klub Albamaris iz Biograda na Moru nakon uspješnog organiziranja momčadi te zimskog treniranja na bazenu na Višnjik od 21. lipnja redovito trenira na bazenu HTP Ilirija i s nestrpljenjem očekuje početak natjecanja u Trećoj ligi skupina u kojoj nastupaju momčadi iz Zadarske i Šibensko-kninske županije. U skupini su: Tisno, Brodarica, Žaborić, Sv. Filip i Jakov, Veranda i Albamaris. Natjecanje započinje 16. srpnja, završava 16. kolovoza, a utakmice se igraju svakog petka i nedjelje. Momčad Albamarisa debitira protiv Brodarice u prvom kolu.
– Osnivanje našeg kluba je uspjeh za biogradski vaterpolo, tim više što u klubu igraju samo domaći igrači, a trenutačno ih ima 24. Uspostavljena je suradnja i s VK Biograd koji nam je na dvojnu registraciju dao Danijela Petrovića i Antonija Mikulića te ustupio Marina Kulaša, a iz Zagreba nam je došao Tino Buća – kaže Petar Jurić, predsjednik kluba.
– S nestrpljenjem očekujemo početak natjecanja. U prvoj godini nije nam cilj osvajanje i napadanje prvog mjesta već okupljanje domaćih igrača i uigravanje momčadi, a uspjeh je već sada napravljen – smatra Damir Babara.
Snaga ove momčadi te odabir igrača za početak natjecanja već će se vidjeti 9 i 10. srpnja kada Albamaris organizira turnir na kojem će nastupiti četiri momčadi: Primošten, Žaborić, veterani Zadra i Albamarisa.
 


Albamaris za sezonu 2010.


Marin Bogojević, Stipe Kapitanović, Lobel Krpina, Bartul Kulaš, Lovre Šangulin, Ivan Galić, Vedran Vrkić, Nikša Urem, Martin Lukačić, Filip Rimac, Mate Ivanović, Roko Fabijan, Domagoj Pribilović, Filip Vidaković, Luka Panđa, Luka Mišetić, Marko Buljevac, Senad Salihović, Antonio Palaškov, Adrijano Miloš, Miran Zorica, Goran Mitrović, Luka Pejić, Petar Jurić, Danijel Petrović, Antonio Mikulić, Marin Kulaš, i Tino Buča. Trener: Damir Babara.