Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Uhićen Zagrepčanin zbog podvođenja 18-godišnjakinje u Zadru

Autor: Suzana Bandić

07.07.2010. 22:00
Uhićen Zagrepčanin zbog podvođenja 18-godišnjakinje u Zadru


Djevojka je uhićena nakon što je od dvojice Zadrana s kojima joj je Zagrepčanin SMS porukama dogovorio pružanje seksualnih usluga unaprijed zatražila i primila 800 kuna. Kod svodnika koji je uhićen sat kasnije pronađeni su mobiteli i dio novca koji mu je djevojka dala
Zbog podvođenja i prostitucije u utorak poslijepodne u Zadru su uhićeni 30-godišnji Igor Tuđman iz Zagreba i 18-godišnja Zagrepčanka koju je podvodio.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja Tuđman, koji je policiji otprije poznat zbog zloporabe opojnih droga, razbojništava i krađa, u srijedu je uz kaznenu prijavu priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, dok je protiv 18-godišnjakinje, koja je isti dan privedena sucu za prekršaje, podnesen optužni prijedlog zbog odavanja prostituciji.
Jedva punoljetna prostitutka s područja Sisačko-moslavačke županije i njezin svodnik upoznali su se u Zagrebu nakon čega joj je on putem oglasa na internetskom portalu pronalazio klijente i SMS porukama dogovarao poslove, a zaradu su dijelili na pola. Policija ga sumnjiči da je od početka ožujka dogovorio najmanje 30 takvih poslova od kojih mu je posljednji, kada je s dvojicom Zadrana putem SMS-a 18-godišnjakinji dogovorio sastanak u Zadru, bio koban. Naime, riječ je bila o policijskoj klopci u koju je mlada djevojka upala nakon što je s dvojicom Zadrana dogovorila “vruću zabavu” za koju je ne znajući kako je riječ o policajcima u civilu unaprijed zatražila i primila 800 kuna. Djevojka je odmah uhićena, a sat vremena kasnije, odnosno u 16 sati, na Liburnskoj je obali zatečen i 30-godišnji svodnik, kod kojeg su policajci pronašli mobitele za koje je utvrđeno da ih je koristio za dogovor oko organizacije pružanja seksualnih usluga. Osim toga, kod njega je pronađen i dio novca koji mu je 18-godišnjakinja na njegovo traženje prethodno predala.
Nakon saslušanja dežurni istražni sudac Županijskog suda u Zadru Vladimir Mikolčević svodnika je pustio da se brani sa slobode jer mu je 18-godišnjakinja bila jedina prostitutka s kojom je radio pa je sudac procijenio da ne postoji mogućnost od ponavljanja djela, a kako su oboje iznijeli opsežnu i iscrpnu obranu sudac je procijenio da ne postoji ni opasnost od utjecaja na svjedoke. Djevojka je na Prekršajnom sudu u Zadru zbog odavanja prostituciji kažnjena novčano.
Na gotovo identičan način zadarski su policajci sredinom veljače zbog prostitucije uhitili 20-godišnju Šibenčanku i 22-godišnju Karlovčanku. Nakon što su objavile oglas na internetskom portalu Smokva u kojemu su nudile intimno druženje uz strogu diskreciju 20-godišnjakinja je za sebe i dvije godine stariju kolegicu dogovorila posao u Zadru. Uhićene su u jednom ugostiteljskom objektu gdje im je prišao klijent – policajac u civilu, a nakon što je 20-godišnjakinja od njega primila 1.100 eura za pružanje seksualnih usluga koje su s njim prethodno dogovorile. Mlađa djevojka kazneno je prijavljena zbog podvođenja, a obje su na Prekršajnom sudu u Zadru novčano kažnjene zbog odavanja prostituciji.