Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Četrnaest za četrnaesto izdanje Ljetne lige

07.07.2011. 22:00
Četrnaest za četrnaesto izdanje Ljetne lige


U odnosu na prošlo ljeto nema Škabrnje, Polače i Velebita iz Benkovca, a debitanti su Pakoštane, Galovac, Borik L.A. i Adriatic


U prostorijama  Županijskog košarkaškog saveza zaključene su prijave  momčadi te izvučene skupine  i parovi Ljetne županijske lige u košarci koja službeno  započinje u petak utakmicom  između Kalelarge i Pakoštana. Konačan broj momčadi je  14, što iznosi dvije više nego  lani, a te momčadi su raspoređene u četiri skupine i  međusobnim razigravanjem  na domaćem terenu i u gostima će se na kraju doznati  četvrtfinalni parovi. Tako su  u skupinu A smješteni  prošlogodišnji finalisti Bokanjac i Kampo kaštelo te Maraska park i prvi pobjednici  lige davne 1998. godine Sabunjar iz Privlake koji su se  odlučili vratiti nakon dugo  godina izbivanja. Zanimljivo  da su i lani u skupini A suparnici bili kasnije pobjednik  Bokanjac i finalist Kampo  kaštelo, a upravo će oni i u  prvom kolu odmjeriti snage  (nedjelja u 20.30 na Bokanjcu), dok će u subotu Maraska park gostovati u Privlaci. Skupinu B čine samo tri  momčadi, a dvije od njih su  gorespomenute Kalelarga i  Pakoštane koji će otvoriti  ovoljetno natjecanje. Treći  sastav skupine B je Cafe bar  Tisno koji će u prvom kolu  biti slobodan. U skupini C se  nalazi čak tri nova tima u ligi,  tj. dva potpuno nova Galovac  i Borik L.A., dok je Brodarica  nasljednik Puta Petrića kako  se lani ta momčad nazivala.  Uz njih je tu jedan od najstarijih predstavnika Sukošan koji je prošlo ljeto bio  sudionik završnice na kojoj je  izborio četvrto mjesto. U posljednjoj skupini D našla su  se kao i u B skupini samo tri  kluba. Dva su stara znanca iz  lanjske skupine Bokolje iz  Dobropoljane i Starigrad koji će već u prvom kolu odigrati međusobno, dok je  njihov suparnik novo ime  Adriatic koji će svoje utakmice igrati na Voštarnici. U  odnosu na prošlo ljeto nema  tri momčadi i to Škabrnje  koja je dosad najčešći pobjednik s četiri naslova te Polače i Velebita iz Benkovca,  dok ih četvero debitira poput  Pakoštana, Galovca, Borik  L.A. i Adriatica. Sistem natjecanja je već stari uhodani u  kojem se navodi da se sve  utakmice igraju po pravilniku Hrvatskog košarkaškog  saveza. U skupini se igra na  principu dvostrukog bod sistema, a pravo nastupa imaju  svi igrači bez obzira na godine i na ligu u kojoj igraju.  Klubovi su mogli upisati  maksimalno 20 igrača na prijavnu listu, a nakon prvog  dijela natjecanja po skupinama klubovi mogu zamijeniti dva igrača koji nisu nastupili niti za jedan klub u  ljetnoj ligi. Također je u zaključku sastanka klubova istaknuto da se utakmice igraju  na otvorenim terenima ili u  dvoranama u mjestima odakle su klubovi. Sve u svemu i  ovogodišnje izdanje ljetne lige sigurno će ponuditi mnogo uzbuđenja i kao i svake do  sad sezone te pobuditi veliko  zanimanje ljubitelja košarke  širom županije, a svojevrsna  garancija je i prošlogodišnje  izdanje ovog popularnog  košarkaškog natjecanja koje  je okrunjeno odlično posjećenim Final fourom na  igralištu u Arbanasima kad je  naslov odnio Bokanjac.
 


Ljetna liga 2010.




Redoslijed: 1. Bokanjac 2.  Kampo kaštelo 3. Kalelarga 4.  Sukošan 5. Starigrad 6. Bokolje 7. Put Petrića 8. Polača 9.  Velebit 10. Maraska park 11.  Cafe bar Crni 12. Škabrnja.


Pobjednici Ljetne lige


             1998.    Sabunjar
            1999.    Poljana Zadranka
            2000.    Poljana
            2001.    Škabrnja
            2002.    Škabrnja
            2003.    Škabrnja
            2004.    Debeljak
            2005.    Debeljak
            2006.    Sukošan
            2007.    Pristan
            2008.    Škabrnja
            2009.    Arbanasi
            2010.    Bokanjac


Raspored 1. kola


Skupina A: Bokanjac – Kampo kaštelo (Bokanjac, nedjelja,  20.30), Sabunjar – Maraska  park (Privlaka, subota, 21).
Skupina B: Kalelarga – Pakoštane (Mornarica, petak 19),  Caffe bar Crni slobodan.
Skupina C: Sukošan – Brodarica (Sukošan, subota,  18.45), Galovac – Borik L.A.  (Galovac, subota, 19).
Skupina D: Adriatic – Bokolje  (Voštarnica kod Doma, nedjelja, 19), Starigrad slobodan.