Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ušetali kao turisti i opljačkali poštu u Privlaci

07.07.2011. 22:00
Ušetali kao turisti i  opljačkali poštu u Privlaci


Dvojica razbojnika prerušena u turiste s pištoljem u ruci jučer su usred bijela dana upali u poštanski ured nakon čega su se s još neutvrđenim iznosom novca udaljili u nepoznatom smjeru


S pištoljem u ruci i riječima: “Ovo je pljačka! Vadi novac!” u četvrtak ujutro, oko 11 sati, dvojica su mlađih muškaraca opljačkala poštanski ured u centru Privlake.
Razbojnici su iskoristili priliku kada u poštanskom uredu nije bilo nikoga te su poput turista sa slamnatim šeširima i sunčanim naočalama ušetali u ured. No, bezazleni “turisti” u unutrašnjosti poštanskog ureda u sekundi su se preobrazili u opasne i drske razbojnike. Jedan od njih izvukao je pištolj te je s njim krenuo prema zaposleniku N. Š. Prislonio mu je pištolj na glavu i od njega zatražio da im izruči sav novac. Muškarac je u strahu za svoj život to učinio, a razbojnici su mu potom naredili da se ustane i zajedno s dvjema kolegicama, koje su se jučer ujutro također zatekle u pošti, uđe u prostoriju u stražnjem dijelu prizemnice u kojoj je smješten poštanski ured.
Prije negoli su se udaljili s plijenom, razbojnici su mašući pištoljem zaposlenicima pošte još i zaprijetili da će se, ukoliko pozovu policiju, za dva, tri dana vratiti i sve ih pobiti. Potom su ih zaključali i s još neutvrđenim iznosom novca išetali van, nakon čega im se izgubio svaki trag. Iako se odmah uz poštanski ured nalazi i autobusno stajalište te novinski i pekarski kiosk, očevidaca pljačke ipak nije bilo. Tek “kroz maglu”, neki od mještana koji su se zatekli u blizini, sjećaju se dvojice prolaznika sa slamnatim šeširima i sunčanim naočalama za koje su mislili da su turisti. Neki od njih sumnjaju da su se nakon pljačke udaljili automobilom koji su nekoliko dana ranije viđali u blizini, dok drugi sumnjaju da su u pljačku krenuli brodicom te da su od obale do pošte propješačili.
Na mjesto događaja, svega pola sata kasnije, stigli su policijski inspektori, koji su obavili očevid u poštanskom uredu, dok su njihovi kolege vozilima i motociklima pretražili Privlaku i okolna mjesta ne bi li razbojnike pronašli.
Od početka godine ovo je već 22 razbojstvo na području PU zadarske, a prvo kada je u pitanju poštanski ured.