Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ponekad su dovoljne srdele i crno vino

Autor: Ante Vidović

07.07.2013. 22:00
Ponekad su dovoljne  srdele i crno vino

Foto: Adam VIDAS



U Tkonu garantiraju bogato i zabavno ljeto. Fešte uz gradele održavat će se svaku subotu do sredine rujna, a tu su i drugi zabavni sadržaji od kojih treba istaknuti Ribarsku noć uz Nenu Belana 20. srpnja i Sajam otočnih proizvoda 14. srpnja


Prve subotnje tkonske Raspivane gradele polučile su veliki  uspjeh među turistima i lokalnim stanovništvom. Uz koju kašetu friških  srdele tek tako da se nešto zadimi, crno vino i veselu glazbu za tren se  stvorila ugodna atmosfera u kojoj su se lako uklopili domaći i turisti.  Uz to organiziran je i sajam Otočnih proizvoda gdje su otočani imali  priliku prezentirati i prodati svojim gostima autohtone otočne proizvode. Na taj su način organizatori, Općina Tkon i TZ Tkon, uspješno proveli recept povezivanja malog lokalnog poduzetništva i turizma.
U Tkonu garantiraju bogato i zabavno ljeto. Fešte uz gradele održavat  će se svaku subotu do sredine rujna, a tu su i drugi zabavni sadržaji od  kojih treba istaknuti Ribarsku noć uz Nenu Belana 20. srpnja, Sajam  otočnih proizvoda 14. srpnja te kunjsko-štajerska večer i koncerti klasične glazbe u kolovozu. Stranim gostima bit će posebno zanimljiv program Besida i užanci tijekom kojih će imati priliku upoznati se običajima i načinom života starih otočana.
– Turistička zajednica Tkon donjela je plan za cijelo ljeto. Odlučili  smo da svaku subotu organiziramo malu feštu, a između zabavno-kulturne događaje. Imamo skromna sredstva od 60.000 kuna, ali se trudimo i njima obogatiti našu turističku ponudu našeg mjesta, kaže predsjednik TZ Tkon i općinski načelnik Goran Mušćet.