Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Bjelanović u Vicenzi

Autor: Šime Ćurko

07.08.2008. 22:00
Bjelanović u Vicenzi


Nije mi presudan rang u kojem klub igra već to da imam kontinuiranu minutažu – kaže Bjelanović
Nakon Chieva, Coma, Leccea, Ascolija i Torina Saša Bjelanović zaigrat će i za šesti talijanski klub. Jučer je zadarski napadač sve dogovorio i potpisao jednogodišnji ugovor za Vicenzu, koja se posljednjih godina natječe u Serie B. Iako nije skrivao želju za odlaskom iz Italije, ponuda Vicenze promijenila je njegovu odluku.
– Postojala je opcija i s Atalantom, no budući da su oni tražili još 10-15 dana nisam više mogao čekati, bez obzira što je Atalanta u Serie A i što me njihov trener Luigi del Neri želio angažirati. Prije nekoliko dana dao sam riječ ljudima iz Vicenze i uz neke druge čimbenike to je presudilo u mojoj odluci – rekao je jučer Bjelanović prije polaska na pripreme svoje nove momčadi. S obzirom da je ostavio značajan trag u Serie A, očekivalo se da bi Bjelanović mogao naći angažman i u elitnom razredu talijanskog nogometa.
– Nije mi presudan rang u kojem klub igra, već to da imam kontinuiranu minutažu. Lani sam bio u Torinu, ali bila je to i za klub i za mene loša sezona. Umjesto najavljene borbe za Kup UEFA morali smo spašavati ostanak i u svakom slučaju kao klub smo podbacili. U Torinu sam igrao tek povremeno, a za mene je to ubitačno. S druge strane, Vicenza je prema onom što sam čuo od njihovih vodećih ljudi u ovom trenutku za mene klub po mjeri. Nije zanemarivo ni to da je taj grad, u odnosu na one gdje sam do sada igrao, znatno bliže Zadru gdje mi je obitelj, tako da je i to imalo utjecaj na odlazak u Vicenzu.
Planovi Vicenze nisu usko vezani za povratak u ‘prvi razred’.
– Imaju mladu momčad i mladog trenera Angela Greguccija, kojima bismo nas nekoliko iskusnijih igrača trebali pomoći da u Serie B imaju sezonu bez nekih stresova. Sredina ljestvice bi u ovom trenutku bila dobar rezultat. Klub je imao problema s čestim mijenjanjem vlasničke strukture i to je ostavilo traga na rezultatima prošlih sezona. Našao sam se u onom što su u Vicenzi rekli da od mene očekuju i zato nisam puno dvoumio. U svakom slučaju, očekujem puno bolju sezonu od one koju sam imao u Torinu.
 


U Italiji od 2002.
U 75 nastupa za Zadar  Bjelanović je zabio 19 golova, a iz Stanova je otišao u  sezoni 1999./00. u Dinamo  koji ga je posudio pulskoj  Istri. Odlične igre pružao je u  dresu Varteksa, za kojeg je  igrao dvije sezone, a posebno se pamte njegovi golovi Peteru Schmeichelu,  vrataru Aston Ville u Kupu  UEFA. U Sezoni 2002./03.  zaigrao je za Chievo iz Verone, svoj prvi talijanski  klub, i od tada je na “čizmi”.