Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadarski casting za Miss Universe 31. kolovoza

Autor: Krešimir Bukvić

07.08.2008. 22:00
Zadarski casting za Miss Universe 31. kolovoza

Foto: Zvonko KUCELIN



Izabrana djevojka dobiva priliku, ne samo usavršiti svoje znanje, već i proputovati, upoznati zanimljive ljude te svoju prirodnu ljepotu nadograditi životnim iskustvom kakva se malo kome pružaju
Zdenko Brezovac, vlasnik modnog salona “Brezovac”, nositelj licencije izbora Miss Universe za Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju i Vladimir Kraljević, vlasnik licencije za Hrvatsku, u društvu ovogodišnje Miss Universe Hrvatske Snježane Lončarević jučer su u klubu Gotham održali konferenciju za novinare, predstavivši sve pojedinosti regionalnog izbora Miss Universe koji će se održati 11. listopada u dvorani Višnjik.
– Jako mi je drago da vam mogu predstaviti projekt Miss Universe, najcjenjeniji izbor ljepote u svijetu, čije nas regionalno izdanje uskoro očekuje i u Zadru. Želja mi je da ga prepozna što više djevojaka i jave nam se na casting koji će se održati 31. kolovoza u 12 sati u klubu Gotham, naglasio je odmah na početku Brezovac.
Svjetski izbor Miss Universe seže u daleku 1952. godinu, u Long Beach u Kaliforniji, kada se prvi put natjecalo 29 djevojaka. Pobijedila je djevojka iz Finske, okrunjena neprocjenjivo vrijednom krunom koju su nosile posljednje tri ruske carice Romanoff, sačinjenom od 1529 dijamanata, od ukupno 300 karata. Prvi izravni televizijski prijenos na području SAD-a uslijedio je 1960. godine, a 1966. godine slijedi prvi uživo prijenos u boji. Izbor se zatim seli i izvan granica SAD-a, i to prvi put 1972. u Portoriko, s prvim satelitskim prijenosom za gledatelje širom svijeta.
U idućih 50 godina izbor doživljava promjene, od “običnog” izbora lijepote prema manifestaciji humanitarnog predznaka, pa se tako od današnjih djevojaka traži da teže visokom obrazovanju, humanitarnom radu, poduzetništvu pa čak i političkim aktivnostima. Današnji se izbor za Miss Universe veže uz ime Donalda i Ivane Trump, a njegova organizacija uz važna imena poslovnog svijeta. Shodno tome izabrana djevojka ima priliku puno naučiti, u okviru godine dana, koliko traje njena “vladavina”, te svojom pozicijom pomoći i mnogim drugima.
Ponijeti laskavu titulu Miss Universe san je mnogih djevojka u svijetu, a shodno tome i u Hrvatskoj. Izabrana djevojka dobiva priliku, ne samo usavršiti svoje znanje, već i proputovati, upoznati zanimljive ljude te svoju prirodnu ljepotu nadograditi životnim iskustvom kakva se malo kome pružaju. Dakako, sve se to odnosi u prvom redu na pobjednicu svjetskog natjecanja, no odmah uz bok tih privilegija mogućnosti su i pobjednica po državama, o čemu je na konferenciji svjedočila ovogodišnja Miss Universe Hrvatska Snježana Lončarević. Ona je okupljenim novinarima naglasila kako je puno naučila, stekla jedno neprocjenjivo iskustvo čija je vrijednost daleko veća od brojnih materijalnih poklona, uključujući i automobil, koje je dobila. Brezovac i Kraljević stoga puno očekuju od predstojećeg regionalnog izbora, niz preljepih djevojaka koje će se izravno plasirati u završnicu hrvatskog natjecanja, a onda, tko zna, i mnogo dalje.


Uvjeti pristupa castingu
– djevojke moraju imati navršenih 18 godina s datumom 1.2.2009. godine te ne više od 27 godina s datumom 1.2.2009.
– ne smiju biti udane, rastavljene niti poništenog braka
– ne smiju imati nikakve tetovaže ili bodypiercing
– moraju biti državljanke Republike Hrvatske s prebivanjem u Republici Hrvatskoj
– da se nikad nisu profesionalno ili amaterski fotografirale djelomično ili potpuno nage.