Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Naslov otišao na Bokanjac

07.08.2010. 22:00
Naslov otišao na Bokanjac


Pobjednici 13. županijske ljetne lige postali su košarkaši Bokanjca koji su tako nakon lanjskog porazu u finalu uspjeli doći do prve titule osvajača ovog tradicionalnog županijskog košarkaškog natjecanja. Momci u crnim dresovima, nošeni bučnom podrškom svojih Brabora, od samog početka utakmice su poveli i do kraja su kontrolirali rezultatsku prednost koja je svoj pravi zamah dobila u drugoj četvrtini utakmice.
Nakon rezultatski neizvjesne prve dionice (23:20) u kojoj je dominirao centar Bokanjca Šime Buterin sa nekoliko zakucavanja i četiri napadačka skoka, a Kampovci su se držali sa šutem izvana, druga četvrtina je pripala Bokanjanima koji su ubacili u višu brzinu i došli do kapitalnog vodstva od 21 poen (52:31). Neprobojnost u obrani i učinkovitost u napadu Bokanjca uz velik broj napadačkih skokova dovelo je do toga da se većina njihovih igrača razigrala poput Krizmana, Palčića, Buterina, Troskota, Mrkića i Baždarića dok je kod Kampo Kaštela bila obrnuta slika. Njihove vedete Pešut i Anđelić bili su dobro čuvani i unatoč njihovom velikom htijenju nisu uspjeli utrpati onu porciju koševa koju inače isporučuju.
Jedini koji je uspijevao napraviti nered pod bokanjačkim obručem bio je siloviti Gospić. Njegovo zakucavanje iz kontranapada za 30:24 definitivno je bio najatraktivniji potez na finalnoj utakmici, no njegove kolege nisu imale rješenja za razigranu visoku linju Bokanjana predvođenu Troskotom i Buterinom. Nakon odmora ostalo je vidjeti hoće li Kampovci uspjeti doći do prilike za povratak u utakmicu, no najdalje dokle su stigli bilo je krajem treće četvrtine kad je Šamarija postavio za 47:60.
Sve eventualne dvojbe otklonio je polovicom posljednje dionice Baždarić tricom za 72:54 što je bio znak da će Bokanjani zasluženo slaviti. Najučinkovitiji u vrlo izjednačenom sastavu Bokanjca bili su Troskot i Krizman s 14 poena dok su dvoznamenkasti još bili Baždarić (12p), Palčić (12p) i Buterin (11p), a kod poraženih dominirali su Gospić s 19 i Anđelić s 15 ubačaja.
Sam završni događaj bio je održan u Arbanasima na igralištu s tartan podlogom u ambijentu kakvog se ne bi posramile mnoge naše prvoligaške utakmice. Natiskalo se na i oko igrališta negdje oko 300 gledatelja koji su mogli uživati u košarkaškim potezima koji su nekad znali biti i vrlo atraktivni. Zvučnom kulisom ovladali su pak bokanjački Brabori koji su svojim grlima i koreagrafijom davali posebnu draž samim zbivanjima na terenu.
Finalu je prethodila utakmica za treće mjesto između Kalelarge i Sukošana. Na kraju rezultat 100:95 ukazuje da se gledala napadačka košarka u kojoj su uspješniji bili momci iz Kalelarge. Oslabljeni Sukošanci bez Devića i Pavića pružili su veliki otpor i pokazali karakter nakon što je Kalelarga na odmor otišla s 14 poena prednosti (55:41). Na krilima Jurice Dražovića došli su i u priliku za produžetak u posljednjem napadu, no Dražoviću je lopta iscurila iz obruča. Kod pobjednika najefikasniji je bio Grgurević sa 18 dok je kod Sukošana Dražović ubacio 27 poena.


 BOKANJAC – KAMPO KAŠTELO 78:66


(23:20, 29:11, 11:16, 15:19)
ZADAR – Igrališe u Arbanasima. Gledatelja: 300. Suci: Hordov, Vulić i A. Čanković.
BOKANJAC: Krizman 7, Mrkić 14, Palčić 12, Karakaš, Pestić, Guzobad 5, Baždarić 12, Troskot 14, Pulja 3, Buterin 11. Trener: Mate Kanjer.
KAMPO KAŠTELO: Vukoša, Pešut 10, Klanac, Anđelić 15, Mijolović 3, Šimičević 8, Babić 2, Kamber, Šamarija 9, Kostić, Gospić 19. Trener: Martin Tarčuki.




 KALELARGA – SUKOŠAN 100:96


(32:21, 23:20, 23:26, 22:29)
ZADAR – Igralište u Arbanasima. Gledatelja: 150. Suci: Petani, Bencun i Smolić.
KALELARGA: Marić 12, Gregorić, Đerđa 2, J. Bulić 16, I. Bulić 12, D. Dvornik 10, Zrnić 16, Milat 14, Baričević, Grgurević 18. Trener: Jure Dvornik.
SUKOŠAN: Mišulić 24, Eškinja 14, Grdović 2, Smolić 16, Bičić, Dražović 27, Labus, Keran 5, Peljušić 8. Trener: Božo Bičić.


 REKLI SU


MATE KANJER, TRENER BOKANJCA
– Evo uspjeli smo nakon finala lani, ove godine doći do naslova i čestitao bih svojim igračima koji su pokazali karakter pobjednika. Još veći draž toj tituli daje činjenica da smo imali najteži put do titule, jer je na kraju ispalo da prve tri plasirane momčadi su došle iz iste skupine u razigravanju. Odigrali smo pravu obranu, baš onako kako smo igrali u četvrtfinalu i polufinalu te smo pokazali veliku želju da pehar odnesemo na Bokanjac. Za sljedeću godinu ću ipak morati prvo sjesti za stol sa upravom kluba te ću onda odlučiti hoću li s momčadi ići u obranu titule.
TOMISLAV TROKOT, BOKANJAC
– Svi smo presretni što smo uspjeli pobijediti, a mislim da smo to i zaslužili s obzirom na želju i borbu koju smo prikazivali tijekom cijelog natjecanja. Četvrtfinale u Starigradu je bila najteža utakmica i kad smo to prošli bilo je puno lakše. Također nam je vrijedilo mnogo to iskustvo igranja lani u finalu i ispalo je puno bolje nego tada po nas.
ŠIME BUTERIN, BOKANJAC
– Prošle godine nismo znali kako pobijediti u finalu, ali smo zato ove pokazali kako se to radi. Cijelu utakmicu smo bili ispred Kampo Kaštela te smo borbenošću i pravom obranom uspjeli voditi cijelu utakmicu. Čestitke Braborima i svim igračima.
JOSIP MRKIĆ, BOKANJAC
– Slomili smo ih obranom te smo dobro skakali pogotovo u napadu. Došli smo to tog naslova, stvarno smo ga željeli i drago mi je najviše naših navijača koji su nas pratili u svakoj utakmici i bili naš šesti igrač.
LOVRE GUZOBAD, BOKANJAC
– Najjači smo. Pokazali smo svu našu kvalitetu u ovoj finalnoj utakmici. Nakon lanjskog poraza u finalu uspjeli smo odlično savladati taj pritisak te onda nije bilo problema. Sad nema druge nego sve to proslaviti.


 TROSKOT NAJBOLJI, PEŠUT NAJEFIKASNIJI


Kao u svakoj finalnoj utakmici, pa tako i u ovoj, na kraju su se dijelili pehari. Tako je onog pod nazivom Zadarsport najbolji igrač Ljetne lige 2010. dobio Tomislav Troskot. On je svojim partijama ovoga ljeta razgalio srca svojim Bokanjima, ali vjerojatno i ono svog trenera u Borik-Puntamici, Nevena Plantaka. Upravo je iz njegovih ruku otišao pehar za najboljeg strijelca lige, Marija Pešuta iz Kampo Kaštela koji je ukupno postigao 224 poena u deset utakmica. On je zamalo bio bolji od Jurice Dražovića iz Sukošana koji je ubacio 219 poena.