Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zebić: Suci su primjenjivali košarkaške kriterije

07.08.2010. 22:00
Zebić: Suci su primjenjivali košarkaške kriterije


Tek kad je bilo 2:0 suđenje je bilo onakvo kakvo je trebalo biti od početka – tvrdi Zebić
Početkom tjedna bio je bliži obrambenoj varijanti. Na konferenciji za novinare dan prije utakmice jasno je rekao da ga muči dvojba poslati na Slaven tzv. napadačku momčad koja je pobijedila Karlovac (bez ozlijeđenog Skočibušića) ili se ipak malo zatvoriti. Na kraju se odlučio za napadačku opciju, a to znači Terkeš, Gospić i Santini od prve minute, Mršić na lijevom boku, Begonja aktivan (i) prema naprijed… Je li tako posložena momčad bila ipak presmiona za protivnika kvalitete Slaven Belupa?
– Ne bih rekao da sam pogriješio u odabiru prvih 11, premda se nakon poraza ne može govoriti o dobroj formaciji. Nisam nezadovoljan kako smo igrali, posebno kad je riječ o prvom poluvremenu. S obzirom na igrače koji su bili u prvih 11 očekivano smo stajali dosta visoko i pokušali igrati onako kako smo igrali protiv Karlovca. Tada je to prošlo, ovaj put nije. Mislim da su neke druge stvari usmjerile utakmicu u Koprivnici – rekao je Dalibor Zebić, trener nogometaša Zadra, nakon subotnjeg poraza u središtu Podravine. „Druge stvari” koje su, smatra Zebić, utjecale na događaje na terenu jesu – sudačke odluke.
– Slaven je vrlo kvalitetna momčad koja na domaćem terenu Zadar može pobijediti i bez sudačkog vjetra u leđa. Zato ničim ne želim umanjiti zasluženost pobjede Koprivničana. Ono čime nisam zadovoljan jest način suđenja. To je otprilike izgledalo tako da se protiv nas primjenjivao košarkaški kriterij za razliku od ubičajenog nogometnog kriterija koji su imali domaćini. Već u prve tri minute bila su tri slobodna udarca za Slaven u zoni iz koje se nakon ubačaja može jako dobro napasti. Odmah smo shvatili o čemu se radi.
Zadar se nekako držao sat vremana nakon čega je u šest minuta primio dva gola.
– Kod prvog pogotka ispala je iz igre naša lijeva strana, a jedanaesterac iz kojeg je Slaven pogodio za 2:0 je, najblaže rečeno, dvojben. Tek kad je bilo 2:0 suđenje je bilo onakvo kakvo je trebalo biti od početka. Imali smo 20 minuta za preokrenuti stvari na terenu, ali je to bilo teško izvedivo. Bilo je jasno od početka da nam za bod u Koprivnici trebaju jedan ili čak dva gola jer je nulu teško sačuvati nakon onoliko prekida koliko je suđeno protiv nas.
Zebić dodaje da je u posljednjim minutama razmišljao već o sljedećoj utakmici.
– Vadio sam iz igre igrače koji su pokazivali dosta nervoze zbog onakvog suđenja jer nam se lako mogao dogoditi i neki crveni karton, a to znači da bi šteta bila još veća od samog gubitka tri boda. Ovako smo makar sačuvali sve igrače na broju za sljedeću utakmicu protiv Cibalje.
 


 OSAM PORAZA U NIZU U KOPRIVNICI


Porazi Zadra u Koprivnici nisu nikakva novost. Računajući subotnji neuspjeh Zadar je na gostovanju kod Slaven Belupa izgubio čak osmu utakmicu u nizu. Ukupno je Zadar 13 puta bio gost Koprivničana i nakon tih je dvoboja društvo sa Stanova 11 puta kući otišlo praznih ruku. Jednom je Zadar (30.11.2002.) uspio i pobijediti (2:1), a jednom je utakmica završila bez pobjednika (1:1, 13.12.1998.). Tako je od 39 mogućih bodova iz Koprivnice Zadar osvojio svega četiri.