Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Najveća će fešta biti kad se vrati general

07.08.2011. 22:00
Najveća će fešta biti kad se vrati general


Već treću godinu zaredom u Vrani se na svečan način obilježava obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluja i slavi Dan domovinske zahvalnosti. Kako kažu u Vrani, i tu je bila prva crta bojišnice i nema razloga da se ovaj važan datum u hrvatskoj povijesti ide obilježavati nekamo drugamo.
– Obilježavamo ga svake godine i u sve većem broju. Podržavaju nas i Mjesni odbor, Općina Pakoštane i naš svećenik don Šimun Šindija. Proslavljamo šesnaestu obljetnicu “Oluje” na koju smo svi ponosni, a posebno hrvatski branitelji, no najgore nam je i najteže nam je, kako meni osobno, tako i svim braniteljima, što naš general nije ovdje s nama, kazao nam je predsjednik UHDDR-a Vrana, Žanko Milošević.
– Nastojat ćemo i dalje, u budućnosti da se svake godine ova proslava organizira. A najveću ćemo feštu napraviti kad naš general dođe ovdje. On je naš mještanin, iz iste općine i onda ćemo napraviti najveću proslavu, istaknuo je Milošević.
Program proslave otpočeo je svetom misom za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, a potom su položeni vijenci i zapaljene svijeće na spomen ploči u Svetom Mihovilu. Organizirani su turniri u nogometu i potezanju konopa te prigodni domjenak za sve mještane Vrane i njihove goste.