Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Matematiku na državnoj maturi riješile bez greške!

Autor: Velimir Brkić

07.08.2013. 22:00
Matematiku na državnoj maturi riješile bez greške!


Riječ je o učenicama 4. g razreda programa Opće gimnazije Antoniji Zrilić i Adrijani Kardum koje su se našle između 47 učenika, među više od 32.000 učenika na razini Republike Hrvatske koji su riješile ispit bez pogreške


Benkovački gradonačelnik Branko Kutija sa svojim zamjenikom Svemirom Vrsaljkom te Milom Marićem, višim gradskim savjetnikom za društvene djelatnosti, u Maloj vijećnici je upriličio svečani prijem i pritom nagradio dvije učenice Srednje škole kneza Branimira Benkovac koje su ispit Državne mature iz predmeta matematika na razini B riješile bez ijedne greške.
Riječ je o učenicama 4. g razreda programa Opće gimnazije Antoniji Zrilić i Adrijani Kardum koje su se našle između 47 učenika, među više od 32.000 učenika na razini Republike Hrvatske koja su riješile ispit bez pogreške.
– Svakako treba naglasiti da su upravo mlade Benkovčanke Antonija i Adrijana jedine srednjoškolke koje su postigle ovaj zavidni uspjeh u Zadarskoj županiji, rečeno je u prigodnom slovu.
U povodu toga gradonačelnik Kutija benkovačke nagradio ih je tablet računalima koji će im zasigurno koristiti u daljnjem školovanju.