Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Oluja je isto bila po žezi, mi se ne žalimo na vrućine!

Autor: Ante Rogić

07.08.2013. 22:00
Oluja je isto bila po žezi, mi se ne žalimo na vrućine!

Foto: Marin GOSPIĆ



Na svom proputovanju od Vukovara prema Dubrovniku desetero biciklista zaustavilo se jučer u Zadru gdje ih je primio zamjenik gradonačelnika Ivica Vlakić


Na svom putovanju od Vukovara prema Dubrovniku desetero biciklista zaustavilo se jučer u Zadru gdje ih je primio zamjenik gradonačelnika Ivica Vlakić. Četvrti biciklistički ultramaraton održava se od 2. do 11. kolovoza u sjećanje na VRO Oluja.
– Krenuli smo 2. kolovoza s Ovčare, a vozimo u spomen na sve poginule hrvatske branitelje, ali i na nas žive. Dvoje nas je sudjelovala u Oluji, a mahom je riječ o hrvatskim braniteljima ili djeci branitelja, kazao nam je Siniša Safundžić. Upitan o terminu održavanja maratona, upravo u vrijeme najvećih vrućina Safundžić kaže kako smatraju da ovo nije ništa naporno, ako se pogleda da se u isto vrijeme održala Oluja. Biciklisti su krenuli iz Vukovara, preko Okučana, Vojnića da bi 5. kolovoza u Slunju sudjelovali na obilježavanju Oluje. Potom su nastavili preko Sv. Roka do Zadra, potom do Sukošana. Danas nastavljaju prema Splitu i dalje sve do Dubrovnika gdje očekuju da će stići 10. kolovoza.
– Iznimno je pohvalno što čak usred ljeta svatko nađe način na koji će obilježiti taj veličanstveni dan u našoj povijesti, kazao je zamjenik gradonačelnika Grada Zadra Ivica Vlakić.