Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Goleš nezaustavljiv i u Zenici

Autor:

07.09.2009. 22:00
Goleš nezaustavljiv i u Zenici


Serija pobjeda Marina Goleša se nastavila i u Zenici gdje je tehničkim nokautom pobijedio Srbina Sejfula Berišu


Serija pobjeda Marina Goleša nastavila se i u Zenici gdje je tehničkim nokautom pobijedio Srbina Sejfula Berišu. Ovaj zadarski teškaš koji je započeo svoju profesionalnu karijeru pred šest mjeseci i za to vrijeme nanizao pet dominantnih pobjeda, ovaj put se morao boriti s čudnim boksačkim stilom Srbina koji je nastupao gotovo na domaćem terenu pred velikim brojem svojih navijača.
– Beriša je cijeli meč koristio “prljave” boksačke trikove. Izbjegavao je direktnu borbu, prebacivao je svako malo gard iz lijevog u desni te je znao često udariti glavom kad bi se našli u klinču. Sudac mu je sve to tolerirao te sam morao pronaći način kako dobiti borbu. U četvrtoj rundi sam ga udarcem iznad njegova nosa uspio raskrvariti što je prisililo suca da prekine borbu – kazao je Goleš o tijeku zeničkog meča koji je sada za njime kao i pet borbi prije toga. Što slijedi nakon i njemu je trenutačna nepoznanica, a po nekom scenariju možda i borba za interkontinentalni naslov.
– Početkom veljače potpisao sam petogodišnji ugovor s menadžerskom njemačkom agencijom “Boks pro tim” te sam imao obvezu odraditi šest borbi. To je sada iza mene i pojavile su se razne kombinacije. Uplele su se neke druge konkurentske promotorske kuće iz Njemačke koje bi htjele da prijeđem u njihov tim. No, “Boks pro tim” se pokazao u ovih šest mjeseci vrlo korektnim i sve što su obećali su i napravili. Tako da sam po tom pitanju u velikoj nedoumici – reći će Goleš o trenutačnoj zavrzlami u kojoj se nalazi, a borba za interkontinentalni naslov je najavljena za početak sljedeće godine.
 – Postoje najave da bi se trebao boriti za interkontinentalni naslov po WBF kategoriji, a ne znam je li mi pametno potpisivati novi ugovor za novu seriju od pet, šest mečeva. Najvjerojatnije ću odraditi još jedan meč koji mi dogovori moja trenutačna promotorska kuća, a onda izvagati što mi se najbolje nudi u tom trenutku. Nakon te borbe trebao bi se sigurno boriti za neku titulu – za kraj će Goleš.


 ŠEST OD ŠEST




U nešto više od šest mjeseci Marino Goleš je uspio nanizati šest pobjeda u super teškoj kategoriji. Vatreno krštenje je imao 28. veljače kad je u Francuskom gradiću Village-Neufu nokautirao Mađara Attilu Mathea. Za drugi trijumf trebao je čekati tek 15 dana kad je u Jazinama također nokautom pobijedio Srbina Mihajla Funcura. Dan prije Uskrsa je u Stuttgartu u drugoj rundi rušio Nijemca Aleksa Karpa, a isti scenarij za mjesec dana (u svibnju) je snašao i Crnogorca Ratka Draškovića u Metkoviću. Peti meč je ujedno bio i najteži za Goleša, jer nije završio nokautom. Naime, Talijan Giovanni Gemma je izdržao svih šest rundi u Ljubuškom, ali sudačka odluka je bila debelo na strani Zadranina koji je tako svoju nisku od šest pobjeda zaokružio slavljem nad Berišom u Zenici.