Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Izložba radova s Međunarodne škole ksilografije

Autor: Ivan Stagličić

07.09.2009. 22:00
Izložba radova s Međunarodne škole ksilografije

Foto: Adam VIDAS



Izloženi su radovi Ane Bacalje, Nine Klarin, Jelene Lucin, Eme Sorić, Antonije Režan, Karle Stipanov, Andreje Sili Bosner i Dore Bosner. Izložbu je predstavila ravnateljica Osnovne škole Valentina Klarina Marija Šoša, koja je tom prigodom naglasila i izuzetno dobru suradnju Pučkog otvorenog učilišta i osnovne škole


U Miramare lounge baru u Preku postavljena je izložba radova koji su nastajali tijekom međunarodnih škola ksilografije, koje se već dvije godine održavaju u Pučkom otvorenom učilištu “Dom na žalu”, pod vodstvom međunarodnog majstora ove zahtjevne likovne tehnike Uga Maffija.
Izložba je otvorena u ponedjeljak, a uvodno slovo održala je Tihana Lončar iz “Doma na žalu” koja je podsjetila okupljene na djelo ovog talijanskog slikara, učenika poznatog Oskara Kokoschke i međunarodnog majstora ksilografije koji se svoje znanje i umijeće odlučio prenijeti na stanovnike otoka Ugljana, ali i sve više njihovih ljetnih gostiju. Tako su i u prostoru Miramare lounge bara izloženi radovi Ane Bacalje, Nine Klarin, Jelene Lucin, Eme Sorić, Antonije Režan, Karle Stipanov, Andreje Sili Bosner i Dore Bosner.
Samu izložbu posjetiteljima je predstavila ravnateljica Osnovne škole Valentina Klarina Marija Šoša, koja tom prigodom naglasila i izuzetno dobru suradnju Pučkog otvorenog učilišta i osnovne škole koja je došla do izražaja i u organizaciji ljetnih škola ksilografije koju je dosad pohađalo petnaestak učenika ove škole upoznavajući se s jedinstvenim tehnikama likovnoga stvaralaštva. Rikardo Hesky, voditelj razvojnih projekata Nauta Lamjana pozdravio je posebno sve nazočne i, zaželjevši im ugodan boravak u Miramare lounge baru, najavio da će radovi polaznika Međunarodne škole ksilografije krasiti taj objekt čitavu godinu.