Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Prva generacija prvaša u školi na Bilom brigu

Autor: Dragana Glavočić

07.09.2009. 22:00
Prva generacija prvaša u školi na Bilom brigu

Foto: Adam VIDAS



Jučer je za prvašiće osnovnih škola počeo prvi dan škole. Nakon gotovo dva i pol mjeseca čekanja, učenici prvih razreda sjeli su u svoje klupe.
Pred Osnovnom školom Bili brig okupili su se brojni učenici prvih razreda koji su u pratnji roditelja, ali i braće i sestara po prvi put imali priliku upoznali se sa svojom nastavnicom koja će ih pratiti i pomagati tijekom njihovom četverogodišnjeg školovanja. Kako bi prvi dan u školi trajno ostao u sjećanju njihove djece, roditelji su ulazak u razred forografirali ili, pak, snimili video kamerom.
Prvašica Stela stigla je pred školu vrlo uzbuđena, a kako nam je rekla njena majka rano se probudila da ne bi zakasnila u školu. Stelina majka kazala nam je da ju je najviše zanimalo kako izgleda nastavnica, učionice te hoće li trebati svaki dan ići u školu. Pri nabavi knjiga nisu imali većih problema, već je udžbenike koje je naručila putem škole dobila na vrijeme.
Baš kao Stela, tako je i Ana Marija bila uzbuđena prvim ulaskom u školsku zgradu. Ono što je našu malu sugovornicu osobito veselilo je sklapanje novih prijateljstva te nove mogućnosti za igru i druženje.
Prvašiće i njihove roditelje srdačno je pozdravio ravnatelj Branko Matulina, koji je učenicima zaželio ugodan početak nove školske godine i uspjeh u daljnjem školovanju.
Ovogodišnji prvašići, njih ukupno 99, podijeljeni su u četiri razredna odjeljenja, a vode ih učiteljice Nina Matacin, Marija Ramov, Željka Diklan i Anamarija Botica-Miljanović. Nastavnice su odvele učenike do njihovih razrednih prostorija gdje su ih na školskim klupama dočekale ceduljice s imenima, tako da je svatko znao gdje sjedi. Inače, ovo je prva generacija učenika prvih razreda u ovom školskom objektu.