Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Sevnica uzvratila Zadranima

Autor: Šime Ćurko

07.09.2009. 22:00
Sevnica uzvratila Zadranima

Foto: Filip BRALA



Nakon šest trening utakmica i u Mocirama, rukometaši Zadar Slada, u subotu su mini turnirom u Senju nastavili s uigravanjem za skorašnji početak sezone. Zadrani su osim s domaćinom Senjom, snage još jednom odmjerili sa slovenskom Sevnicom. Nakon Sevnice u četvrtak, a sutradan i Čelika iz Zenice, prva subotnja utakmica protiv Senja dala je naslutiti kako će rukometaši iz Mocira s lakoćom odnijeti pobjedu na turniru. Međutim, umor je također odigrao svoje, tako da su nakon odlične predstave protiv domaćina i pobjede 28:22, igrači Zadar Slada morali stisnuti ruku, ovog puta boljim Slovencima. Druga utakmica završila je 38:31 za Sevnicu. Roko Paleka, trener Zadarana, upoznao nas je s nastupima svojih rukometaša.
– Zadovoljan sam utakmicom protiv Senja. Dobrom obranom i koncentriranom igrom u napadu na kraju smo došli do zasluženog slavlja. Međutim, kako je susret protiv Slovenaca odigran nakon samo dva sata pauze, a to nam je ujedno bila i četvrta utakmica u samo tri dana, osjetio se umor uzrokovan krajem priprema. Osim umora, poraz je rezultat lošeg otvaranja susreta te kasnijih neiskorištenih prilika – rekao je Paleka i dodao:
– Nakon što nam je Sevnica pobjegla na 5-6 razlike, poslije ih je bilo teško stići. Merhar je osjetio bolove u listu, a rizik od ozljede pojavio se i kod Peše i Vučkovića. Procijenio sam da je najbolje povući ih iz igre ništa ne riskirajući. Tako oslabljeni, ali i iscrpljeni, nismo mogli promijeniti konačan ishod. Osim ponekim propustima u igri koje ćemo nastojati ispraviti do početka prvenstva, ukupno gledano zadovoljan sam pripremnim utakmicama.