Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

50 godina amaterskog pjevanja Božene Rupčić

07.09.2010. 22:00
50 godina amaterskog pjevanja Božene Rupčić


Prvim okupljanjem nakon ljetne stanke u novu sezomu ušli su članovi Hrvatskog pjevačko glazbenog društva ‘Zoranić’. U ponedjeljak navečer okupili su se Zoranićevci u svojim prostorijama na Trgu Petra Zoranića, pod vodstvom svog dirigenta Jurice Šoše. Prvi sastanak ujedno je prilika i za pridruživanje novih članova
Pred Zoranićevcima je uvježbavanje programa s kojim će nastupiti na 43. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova koji se u Novigradu Istarskom održava 2. i 3. listopada.
Prvi suret održan je u 19.30, a prilika zainteresiranima za audiciju je u prostorijama Zoranića u Providurovoj palači u dane redovitih proba, ponedjeljak, utorak i četvrtak u istom terminu. Na prvoj probi ipak nije bilo novih članova.
– Nije nam došao nitko novi, ali smo zato imali jedno slavlje. Naime, prvo okupljanje prošlo je u slavljeničkom ozračju, jer je Božena Rupčić slavila 50 godina amaterskog pjevanja, kazao nam je dirigent Jurica Šoša. Pjevači su se tako odmah za početak sezone malo opustili, a osim nastupa u Novigradu očekuje ih i nastup na splitskom CroPatria festivalu u studenome. Do kraja godine zasigurno će nastupiti i na božićnom koncertu.