Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nakon Skočibušića i Terkeš na operaciju

07.09.2010. 22:00
Nakon Skočibušića i Terkeš na operaciju


Već duže vremena u momčadi nema ni Ivana Ćurjurića koji prolazi razno-razne terapije ne bi li bio spreman za povratak na travnjak
Nakon Stjepana Skočibušića (koljeno) izvjesno je da još jednog igrača Zadra očekuje operacija. Riječ je o Želimiru Terkešu, kojeg od ljeta 2008., koje je dočekao kao najbolji strijelac Prve HNL (21 gol), štošta muči. Ipak, Terkeš je “odlazio” i vraćao se, ali je uvijek bio “tu negdje”. Sada je konačno i tome došao kraj, makar kad je riječ o aktualnoj polusezoni. Jer Dalibor Zebić, trener, kaže da je izgledno da će Terkeš zbog problema s aduktorom morati na operaciju, a to znači da je izgubljen do kraja jeseni.
– Terkeš je već imao operaciju zbog sličnih problema. Čini se da je operacija i ovaj put neizbježna – kaže Zebić.
Za sada je tu kraj operacijama, ali ne i problemima sa zdravstvenim predznakom na Stanovima. Već duže vremena u momčadi nema Ivana Ćurjurića koji prolazi razno-razne terapije ne bi li bio spreman za povratak na travnjak. I Ćurjurića muči aduktor, a Zebić kaže kako ne zna kada će Ćurjurić biti spreman. Za Lokomotivu svakako neće. Niz izostanaka tako je skrojio prvih 11 za gostujući dvoboj sa Zagrepčanima koji će se igrati u petak 10. rujna u 16.30 sati. Zebić će na drugu momčad Dinama poslati jednog napadača (Santini), kojem bi podršku u napadu trebali pružati do sada vrlo raspoloženi Mršić i Banović. Marko Gospić će na klupu. Napadač koji je došao iz Raštana, a prethodno je igrao samo u niželigašima prvi put se susreo s prvoligačkom razinom. Vrijeme adaptacije tako za njega i dalje traje.
– Gospić ne pokazuje ono što je pokazivao na pripremnim utakmicama. To je jednim dijelom i razumljivo jer je Prva HNL daleko iznad onoga što je do sada igrao. Protiv Lokomotive bit će na klupi, možda bude bolje reagirao ako ne bude na terenu od prve minute. Mi smo s Gospićem strpljivi i očekujem da će se to i njemu i Zadru na kraju isplatiti – objasnio je Zebić koji je potvrdio da na zadnjem veznom ostaju vrlo korisni Pezo i Begonja. Golovi Zagrebu dali su dodatni kredit Bilaveru i Šari, na desnom odnosno lijevom boku.
– Sigurno da za Šarino samopouzdanje mnogo znači gol Zagrebu. Ipak, od njega očekujemo i češće akcije prema naprijed, posebno ubacivanja lopti pred protivnički gol – zaključio je Zebić.
 


U Zadru nitko stopostotan


Prema pisanju službene internet stranice Udruge Prve HNL u prvih šest kola ovogodišnjeg prvenstva najmanje igrača nastupilo je za Rijeku. Vodeća momčad prvenstva koristila je usluge 16 igrača među kojima su petorica odigrala svih 540 minuta. Po 17 igrača nastupilo je za Inter i Slaven Belupo, 18 igrača za Zagreba, a po 19 za Karlovac, Split i Osijek. Za Cibaliu, Istru 1961 i Zadar nastupilo je po 20 igrača, za Hajduk 21, dok su treneri Dinama, Hrvatskog dragovoljca i Varaždina u igru uvodili po 22 igrača. Trener Lokomotive Roy Ferenčina koristio je usluge 23 igrača, a čak 24 igrača na šest do sada odigranih prvenstvenih utakmica nastupilo je za Šibenik. Zanimljivo je da već nakon šest kola Dinamo i Zadar nemaju niti jednog igrača sa odigranom maksimalnom minutažom dok svi ostali klubovi imaju barem po dva igrača sa odigranih svih 540 minuta (Rijeka i Slaven Belupo najviše, po pet igrača).




 


PRVA HNL PIONIRA I MLAĐIH PIONIRA 6. KOLO


Pioniri
ZADAR 6
JADRAN LP 0
ZADAR – Igralište ŠRC Višnjik. Sudac: Ivan Zrilić. Pomoćnici: Zvonimir Sinovčić i Josip Budan. Strijelci: Kristijan radeta 3, Lovre Knežević, Vedran Smokrović, Luka Vrkić.
ZADAR: Pilipović, M. Surać, F. Surać, Prekpalaj, Knežević, Radeta, Žunić, Smokrović, Perica, Vrkić. (Sinovčić, Ivković, P. Surać, Josić, Jurlina). Trener: Zoran Erlić.
JADRAN LP: Benić (Pavić), Mar. Musulin, Šikić, Šunić, Barbur, Zvono, Crnomarković, Mart. Musulin, Benić, Arar, Galić. (Petrović, Batur, Dropulić, Radonić). Trener: Antonio Vučković.
Pioniri
ZADAR 6
JADRAN LP 0
ZADAR – Igralište ŠRC Višnjik. Sudac: Budan. Pomoćnici: Sinovčić i Zdrilić. Strijelci: Lovre Baraba 3, Jure Bašić, Domagoj Miletić, Toni Rudić.
ZADAR: Pinčić, Zelić, L. Bašić, Baraba, J. Bašić, Jurjević, Jurić, Torbarina, Miletić, Rudić,Josić. (Anić, Bubnjar, Pranić, Čulina, Matković, Čavlov). Trener: Damir Čačić.
JADRAN LP: Grgurinović, Petrović, J. Žderić I, Muslim, I. Dulaj, Jarak, J. Žderić II, Franić, Palmać, Biočić, Radonić. (Marević, barbir, Krstičević, Katić, D. Dulaj). Trener: Boris Krstičević.
Č. FABULIĆ