Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U Biogradu ukupno 935 školaraca

07.09.2010. 22:00
U Biogradu ukupno 935 školaraca


Broj učenika na razini je prošlogodišnjeg, a uz polaznike iz Biograda u ovoj školi je i znatan broj učenika iz susjednih mjesta, kaže ravnatelj škole prof. Božo Došen, dodajući kako škola ima sve uvjete za odvijanje nastave u najsuvremenijim uvjetima
Početak nove školske godine u Biogradu na Moru obilježilo je zahlađenje i kišno vrijeme. Naoružani kišobranima i knjigama koje su ove godine uspjeli na vrijeme nabaviti, pohrlili su u učionice.
U Biogradu se ove školske godine obrazuje ukupno 935 učenika, od čega oko 320 u srednjoj i 615 osnovnoj školi.
U prve razrede Srednje škole Biograd upisana su ove godine 93 učenika i to u pet usmjerenja – ekonomsko i gimnazija, zatim strukovna ugostiteljskog smjera kuhar konobar te prodavači i instalateri grijanja.
– Broj učenika na razini je prošlogodišnjeg, a uz polaznike iz Biograda u ovoj školi je i znatan broj učenika iz susjednih mjesta, kaže ravnatelj škole prof. Božo Došen, dodajući da škola ima sve uvjete za odvijanje nastave u najsuvremenijim uvjetima, od kvalitetno opremljenih kabineta za stručni dio nastave, predavačkog kadra te posebno sportske dvorane koja je u radu škole od višestruke koristi.
Broj prvašića iznosi 73 polaznika od čega je 61 u matičnoj školi u Biogradu te 4 u područnoj školi u Raštanima Gornjim i 8 u Tkonu na otoku Pašmanu.
Na samom početku nove školske godine ravnatelj biogradske osnovne škole prof. Josip Brtan kao i svake godine dočekao je i pozdravio biogradske prvašiće i njihove roditelje te ih upoznao sa školom i načinom rada. Posebno je ovom prigodom naglasio potrebu suradnje roditelja i škole te stručnih djelatnika poput pedagoga, psihologa i drugih koji su uvijek spremni za suradnju s djecom, ali i roditeljima jer se na taj način mogu najbolje riješiti svi problemi i nejasnoće koje su mogu javiti tijekom školovanja.
Škola inače pruža niz mogućnosti te uz obvezni školski program nudi i veliki izbor izvannastavnih aktivnosti gdje djeca mogu iskazati svoje kreativne sposobnosti, što je razvoju i oblikovanju mladih od neprocjenjive vrijednosti. Mališani su pažljivo slušali i riječi ravnatelja, ali i svoje nove učiteljice Maje, a ono što ih očekuje čini se da ih ne plaši jer su, kako kažu, željni znanja i druženja.