Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vespe, sportski motori, tomosov program i predratni-stari motori

07.09.2010. 22:00
Vespe, sportski motori, tomosov program i predratni-stari motori


U Gradskoj loži sinoć je otvorena izložba “Oldtimeri – biseri iz garaže”, postavljena povodom 10. obljetnice Oldtimer kluba Zadar. Oldtimer klub Zadar u suradnji s Narodnim muzejem Zadar organizirao je izložbu koja kroz četiri teme – vespe, sportski motori, tomosov program i predratni/stari motori predstavlja bisere automoto povijesti.
Branislav Jelenić kazao je kako pogled na izložene eksponate budi emocije, a riječ je o vozilima koja su zahvaljujući ljudima koji ih posjeduju i njihovu entuzijazmu izložena u Gradskoj loži.
– Osnovni cilj je podizanje razine društvene svijesti o potrebi njegovanja ove tradicije, njenog društvenog i kulturnog značaja te adekvatne valorizacije, kazao je Branislav Jelenić dodajući kako posebno raduje interes mladih za ovu tematiku.
– Dok smo postavljali izložbu teško smo se obranili od znatiželje zainteresiranih, kazao je Jelenić.
Oldtimer klub Zadar osnovan je 18. prosinca 2000. od strane dvanaestorice entuzijasta. Svaku drugu godinu rade izložbu u Sv. Dominiku, a sudjeluju i u moto utrkama, te na sajmovima.
Izložbu je otvorio Ivan Šimunić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti, kazavši kako je Oldtimer klub “krenuo u jednu priču koja večeras ima svoje finale”.Izložba ostaje otvorena do 18. rujna.