Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Izrada glavnog projekta sportske dvorane

07.09.2011. 22:00
Izrada glavnog projekta sportske dvorane


Očekujemo da ćemo tijekom iduće godine dobiti sve potrebne dokumente za izgradnju dvorane, a u 2013. krenuli bismo s njenom izgradnjom. Objekt će služiti za potrebe sportaša, rekreativaca, ali i nove škole. Naime, mi smo općinskim prostornim planom uz samu zonu predvidjeli prostor za školu, rekao je Krste Ramić


Nakon što su u Općini Starigrad izradili urbanistički plan uređenja zone športsko-rekreacijske namjene Kruškovac, počela je izrada glavnog projekta za trodijelnu sportsku dvorana. Zona Kruškovac postat će sportski centar ovog dijela Zadarske županije uz koju se u budućnosti planira i izgradnja nove osnovne škole.
– Prema planu zona športsko-rekreacijske namjene Kruškovac nalazit će se na površini od 4,3 hektara. U njoj će se nalaziti stadion s tribinama, trodijelna športska dvorana, dječje igralište, vidikovac, pješačke staze i jedan ugostiteljski objekt, kaže načelnik Općine Starigrad Krste Ramić i dodaje:
– Naručili smo izgradnju projekta dvorane. Izrada same dokumentacije je vremenski i financijski zahtjevan posao. Očekujemo da ćemo tijekom iduće godine dobiti sve potrebne dokumente za izgradnju dvorane, a u 2013. krenuli bismo s njenom izgradnjom. Objekt će služiti za potrebe sportaša, rekreativaca, ali i nove škole. Naime, mi smo općinskim prostornim planom uz samu zonu predvidjeli prostor za školu. Bilo bi prezahtjevno i izgledalo bi megalomanski kada bismo gradili dvije dvorane – jednu u Kruškovcu, drugu za školu.
Nakon dvorane ići će se korak po korak u izgradnju nogometnog igrališta i drugih sadržaja. Riječ je o projektu koji pozdravljaju mještani podvelebitskog dijela Zadarske županije i koji će znatno utjecati na kvalitetu života na ovom prostoru. U Starigradu su svjesni da je riječ o velikom investicijskom projektu te da je najveći problem za izgradnju dvorane, pa tako i drugih sadržaja koji su predviđeni u zoni Kruškovac, zatvaranje financijske konstrukcije. Međutim u Općini Starigrad ne žele stajati prekriženih ruku pa već sada, kako kaže Ramić, izrađuju potrebnu dokumentaciju kako bi spremno dočekali mogućnost natjecanja za dobivanje sredstava, bilo iz državnog proračuna ili pretpristupnih fondova EU.