Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sanacija krova novog kazališta

07.09.2011. 22:00
Sanacija krova  novog kazališta


Kazalište lutaka  Zadar objavilo je natječaj  za sanaciju krova nove  zgrade Kazališta lutaka, što  ukazuje da će se radovi na  novoj zgradi nastaviti po  tko zna koji put. Ravnateljica KZL-a Iris Pavić  Tumpa objašnjava da je sanacija oštećenog krova zapravo mjera opreza prije  unošenja opreme u zgradu.
– Krov je postavljen prije  26 godina, čak su i tada ti  radovi bili upitne kvalitete.  Kako dolazi jesen, morali  smo prije unošenja opreme  riješiti ovaj problem, kako  ne bismo imali još veći,  rekla je Pavić Tumpa. Sanaciju krovišta platit će Kazalište lutaka, a ravnateljica  nije željela govoriti o cijeni  radova. Ipak, rekla je da  ovo nije prva sanacija spornog krova, koji je zbog  lošeg izvođača otprije 26  godina saniran već nekoliko puta.
Kako se gradnja zgrade  otegnula preko 25 godina,  za koje vrijeme nije bila  korištena, nije isključeno da  će trebati obavljati još neke  sanacije i radove. Pavić  Tumpa ističe da je novac za  takve slučajeve osiguran.
– Imamo jednu određenu  količinu novca za slučajeve  poput ovog. Za sad ne mogu govoriti ni o kakvim  konkretnim radovima, ali  još nije sve završeno,  više-manje rješavamo probleme kako nam dođu, kazala je Pavić Tumpa.
Nedavno smo objavili i  informaciju o novoj tužbi  koja se vodi na Upravnom  sudu RH protiv KZL Zadar.  Naime, na rješenje Ministarstva kojim je odbijena  žalba Živka  Šokote, vlasnika tvrtke “Forum”, na obnovljenu građevinsku dozvolu nove zgrade kazališta  Šokota je podigao novu  tužbu. Pavić Tumpa ističe  da obavijest o tužbi nisu  zaprimili, ali i da ona neće  utjecati na nastavak radova  i otvorenje zgrade.
– Tužba je podignuta, ali  mi još nismo dobili nikakvu  obavijest od suda. Prema  zakonu to ne bi trebalo utjecati ni na radove ni na  tehnički pregled. A kad će  pregled biti, bojim se da  vam ne mogu reći jer ni mi  ništa ne znamo. Čekam  obavijest svaki dan i zvala  sam već nekoliko puta.  Zaista ne znam zašto to  toliko dugo traje. Ne mogu  objasniti ni sebi, a prema  tome ni vama, zaključila je  Pavić Tumpa.