Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Čačić: HDZ-ov model izgradnje dvorana – promašen

Autor: Hina (H)

07.09.2012. 22:00
Čačić: HDZ-ov model izgradnje dvorana – promašen

Foto: PIXELL



Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić ocijenio je danas kako je HDZ-ov model izgradnje dvorana za Svjetsko prvenstvo u rukometu bio financijski promašen te opterećujuć za državu i lokalne zajednice.
“Svaki prljav model koji je napravljen kad tad se mora poljuljati”, rekao je Čačić u Varaždinu odgovarajući na novinarsko pitanje o situaciji vezanoj za sportske dvorane koje su izgrađene za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. godine.
Čačić je kazao kako se vrlo dobro sjeća vremena uoči izgradnje “kada je HDZ-ova vrhuška na sav glas branila način izgradnje”, a on je već tada upozoravao kako je to “potpuno mutan posao”.
“Epilog priče oko dvorana je bačen novac, opterećena zemlja i lokalne sredine”, ustvrdio je Čačić.
Dodao je da ima pozitivnih primjera poput varaždinske dvorane koja zbog odgovornog i racionalnog rada nije u problemima.
O mogućim rješenjima je rekao kako je ova Vlada nasljednik obveza bivše, ali da se dvorane sasvim sigurno neće rušiti.
Komentiravši reakcije HDZ-a na najavljeno davanje autocesta u koncesiju, Čačić je izrazio čuđenje kako netko tko je na sudu zbog tih istih autocesta može to reći.
O modelu izgradnje autocesta Račanove Vlade izrazio se pohvalno rekavši da je bio ključan za razvoj zemlje. “Jedino uspješno što su nakon toga napravili u HDZ je da su pokrali i osiromašili zemlju”, rekao je Čačić.
“Pokazali smo se dobri u izgradnji autocesta, ali ne znamo njima upravljati. Davanjem koncesije, što je normalno u razvijenom svijetu, zadržat ćemo vlasnički i kontrolni mehanizam”, kazao je.