Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Žena u svoj svojoj senzualnosti (FOTOGALERIJA)

Autor: Valentina Mlađen

07.09.2012. 22:00
Žena u svoj svojoj senzualnosti (FOTOGALERIJA)

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Prvu samostalnu izložbu samouka zadarska umjetnica Lucija Bradica,  umjetničkog imena Lucija Art, održala je  jučer na Morskim orguljama.
Umjetnica je u prirodnom ambijentu parka na orguljama izložila pet slika velikih  formata slikanih olovkom i temperom. Pokraj svake slike pozirala je djevojka u večernjoj haljini kao dio koncepta čitave  izložbe.
– Klasične izložbe po galerijama me ne  privlače, željela sam nešto drugačije za svoju prvu samostalnu izložbu, a Orgulje su se  učinile sasvim prikladne da prijateljima i  javnosti pokažem svoj rad. Uostalom uz  izložbu tu je i prekrasna glazba mora, rekla  je umjetnica.
Izložba nosi naziv “Žena”, a kako je istaknula autorica želja joj je bila prikazati  ženu u svoj njezinoj senzualnosti. Slike su  nastale tijekom nekoliko mjeseci, uglavnom  su izvedene olovkom s detaljima u boji koji  su oslikani temperom. Žene na slikama prikazane su u različitim položajima s motivima koji ističu ženinu senzualnost te prikazuju njezinu ukorijenjenost u prirodu.
Izložba nije bila prodajnog karaktera, a  ostala je postavljena na Orguljama oko sat  vremena do zalaska sunca. U izložbi su  sudjelovali i zadarski fotografi Alekasandar  Bonačić i Žeminea Čotrić koji su napravili  fotografije na temu žene i njezine senzualnosti.