Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pretvorba kluba je preduvjet za naš uzlet

07.09.2013. 22:00
Pretvorba kluba je preduvjet za naš uzlet


U srijedu je NK Zadar nakon dugo vremena održao konferenciju za novinare na kojoj su predstavljena pojačanja – Mato Neretljak i Josip Tadić. Kao što je poznato ova dva igrača Rijeka je do kraja sezone posudila momčadi sa Stanova, što sugerira da se radi o početku jedne nove suradnje na razini ova dva jadranska prvoligaša. Možda je riječ o svojevrsnoj zahvali jer je Zadar praktički u zadnoj utakmici prošle sezone pobjedom nad Splitom Rijeci “donio” Europu. S naglaskom da su Zadrani u toj utakmici igrali prvenstveno za sebe, jer im je o tom ishodu ovisio ostanak u o prvoligaškom društvu. Josip Bepo Bajlo, predsjednik NK Zadra nije krio zadovoljstvo nakon ovog transfera.
– Zahvaljujem Damiru Miškoviću i Srećku Juričiću, predsjedniku i sportskom direktoru NK Rijeke, što su nam izašli u susret i posudili nam ovakva dva kvalitetna igrača kakvi su Mato Neretljak i Josip Tadić – kazao je Josip Bajlo na početku našeg razgovora.
– Činjenica je da Rijeka pomlađuje svoju momčad i još uvijek kupuje igrače. Kao što se moglo čuti na “presici” otvorila se mogućnost da u tom slučaju dobijemo Matu Neretljaka na posudbu i ni trenutka nismo dvojili. Kada je Kramarić došao na Kantridi to je značilo da Rijeka ima šest napadača i tražili smo od njih da nam ustupe jednoga. Činjenica je da je Tadić vrlo kvalitetan igrač iza kojega su inozemni angažmani i objeručke smo prihvatili njihov dolazak na Stanove.
Je li Rijeka vama ponudila te igrače, ili ste to vi zatražili od njih?
– Pratili smo situaciju na Kantridi i znali smo što se događa s tim igračima. Suradnja s predsjednikom Miškovićem traje već neko vrijeme i činjenica je da s NK Rijekom imamo vrlo dobre odnose. Kada se otvorio prostor za djelovanje zamolili smo ih i oni su pristali. Mogu slobodno reći da je to bilo u interesu oba kluba, jer ni Rijeci nije interes da gomila igrače u svojoj svlačionici.
Zašto se Zadar nije pojačao odmah na početku sezone s obzirom na to da je otišlo pet stožernih igrača, a sada i šesti Prahić.
– U određenom trenutku smo procijenili da ćemo uspjeti s ovim kadrom parirati ostalim klubovima u Ligi. Vratio nam se Želimir Tekeš i došlo je još nekoliko manje zvučnih imena i smatrali smo da je to – to. S druge strane, financijska situacija, također diktira uvjete na tržištu. Imali smo nekih kontakata, ali ti su nam igrači u tom trenutku bili preskupi, međutim, nakon što je otišao Prahić i nakon utakmice sa Slaven Belupom shvatili smo da to neće ići tako
Prije tri godine započeo je proces pretvorbe kluba, ali do danas nije završen. Što je tome razlog?
– Činjenica je da je taj proces počeo prije gotovo tri godine i da smo svi vjerovali da će prije završiti. Ulaziti u detalje zašto se to još nije zgotovilo u ovome trenutku je suvišno. Činjenica je da smo blizu konačnog rješenja i da će u NK Zadru ubrzo biti uspješno provedena pretvorba. A to je vrlo važno jer smatram da je to osnovni uvjet za normalno funkcioniranje kluba. I šansa da Zadar postane stabilan prvoligaš koji može početi razmišljati o boljim vremenima, a ne da se svake godine bori za prvoligaški ostanak.