Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Slika iz Zadra ide u cijeli svijet

07.09.2016. 22:00
Slika iz Zadra ide u cijeli svijet


Devet dana je ostalo do početka velikog sportskog spektakla koji će se održati u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, polufinalna Davis Cupa između Hrvatske i Francuske. Kako se približava odigravanje tog dvoboja organizatori imaju sve više posla, ali, kako i čelni ljudi Hrvatskog teniskog saveza ističu, problema s rokovima nema i ŠC Višnjik će biti spreman za veliki sportski događaj.
– Organizacijski odbor radi 24 sata na dan – rekao je izvršni direktor HTS-a Miroslav Zečić, a koliko je to zaista tako, mogli smo se uvjeriti u ŠC Višnjik, gdje se cijelu noć postavljala podloga na kojoj će se igrati. Dvorana će uskoro biti spremna.
24 sata na dan
– Kao i svaka organizacija velikih događaja, tako i ova ima svoje uspone i padove, ali mi se pridržavamo svih rokova i dvorana će sigurno biti sjajna. Želio bih ovim putem pozvati sve gledatelj i ljubitelje tenisa da podrže našu reprezentaciju – dodao je Zečić.
Bit će ovo drugi međusobni okršaj Hrvatske i Francuske u ovom natjecanju, a jedini prethodni (2004. u Metzu) pripao je Francuzima rezultatom 4:1. Posljednji put hrvatska reprezentacija je u polufinalu Davis Cupa igrala 2009., kad je u Poreču izgubila od Češke, a sada će suparnik biti četvrti najuspješniji sastav u ovom natjecanju. Više naslova u Davis Cupu od Francuske (koja ih je osvojila devet), imaju samo SAD (32), Australija (29) i Velika Britanija (10). Najveći uspjeh hrvatskog sastava je osvajanje titule 2005. godine, što je ujedno i jedini plasman u finale Svjetske skupine. Svakako da dvoboja Hrvatske i Francuske spada u jedan od najvažnijih sportskog događaja u povijesti Zadra.
Sportski događaj godine
– Nama je izuzetna čast što smo domaćini vjerojatno najvećeg sportskog događaja u Hrvatskoj ove godine. Ne treba niti spominjati koliko će ovaj dvoboj biti promocija Zadra, Zadarske županije, ali i cijele Hrvatske u svijetu. Naime, već do sada se prijavilo više od 100 novinara, od čega 40 francuskih i 15 iz ostalih zemalja. Uz njih stižu i fotoreporteri, a iz Zadra će u svijet ići preko 20 sati izravnih TV prijenosa. Osim HRT-a, meč će prenosit i četiri francuske televizije te niz kabelskih, a njihov broj trenutačno ne možemo znati. HRT će u sklopu prijenosa, davati sekvence Zadra kao atraktivne turističke destinacije i to je najveća korist ovog događaja. Sport, a pogotovo vrhunski, je pravi promotor i Zadra i Hrvatske – objasnio je Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik, koji je uvjeren da će Hrvatska u Zadru imati veliku podršku.
– Želimo biti pravi domaćini i vjerujem da će dvorana biti puna te da će naši tenisači imati pravu potporu zadarske publike. Naravno da se nadam i pobjedi – dodao je Karlović.
Od ponedjeljka u prodaji su i pojedinačne ulaznice za svaki dan već, a do sada ih je prodano oko tisuću. Kako organizatori ističu, velika je potražnja za paketima, a dio ulaznica će se i ostaviti za same dane dvoboja. No, s obzirom na zanimanje koji vlada u preprodaji, upitno je hoće li se na dane dvoboja ulaznice uopće moći kupiti. Svoj dolazak već je najavilo i 450 francuskih navijača, a taj broj bi se mogao popeti i na tisuću.
Ćorić će biti spreman
Iako nas je sve uplašila ozljeda Borne Ćorića, koji je predao dvoboj na US openu, kako se približava dvoboj Davis Cupa, tako su i sve informacije oko zdravstvenog statusa Ćorića sve pozitivnije.
– Radi se na sanaciji upale koljena, a izbornik Željko Krajan uvjeren je da će do ponedjeljka, odnosno početka treninga u Zadru, Ćorić biti u potpunosti spreman, što znači da će ozljeda biti zaliječena – istaknuo je Zečić.
Jo-Wilfried Tsonga, prvi francuski reket i deseti igrač svijeta, zbog ozljede lijevog koljena predao je Novaku Đokoviću meč četvrtfinala na US openu meč pri vodstvu srpskog tenisača 6:3, 6:2. Tsonga bi trebao predvoditi Francuze na Višnjiku, ali nakon što se ozlijedio njegov nastup je pod upitnikom.
– Još je prerano donositi konačan zaključak. Iskreno, ne znam hoću li moći igrati. Moram napraviti pretrage, konzultirati se s liječnicima francuske reprezentacije i onda ću imati bolji uvid u kakvom je stanju koljeno – rekao je Tsonga nakon dvoboja u New Yorku.
– Iako još nemamo službenu potvrdu, imamo informaciju da će Tsonga doći u Zadar – istaknuo je Zečić.