Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Sada dolaze oni koji nisu “od sunca i mora”

09.09.2017. 06:36
Sada dolaze oni koji nisu “od sunca i mora”


 Ako je suditi po prognozi DHMZ-a, sljedećih nekoliko dana, čak do četvrtka, vrijeme će nam biti nestabilno – moguće oblačno, ali i kišovito. Špica turističke sezone je za nama, a koliko vrijeme može utjecati na "dobre brojke" i u posezoni, pa tako i u ovom mjesecu – objasnila je dugogodišnja turistička radnica, direktorica marketinga i prodaje hotela Pinija u Petrčanima Branka Martinec koja je rekla kako se struktura gostiju koja dolazi u posezoni, razlikuje od one koja dolazi u sezoni i vrijeme neće utjecati na dobru popunjenost turističkih kapaciteta i dolazak turista.
– Riječ je dakle, o drugačijem profilu gostiju. Oni svjesno biraju posezonu i znaju da je veća mogućnost da vrijeme bude lošije, ali to njima ne smeta. U našem, konkretnom slučaju u pitanju su Skandinavci i Nijemci koji i inače, dolaze iz hladnijih i kišovitijih krajeva i naše je podneblje njima puno ugodnije. Ako pada kiša, oni se odmaraju na drugi način. Uglavnom su u wellnessu, čitaju – jednostavno se opuštaju i odmaraju. Ali, i šetaju po kiši. Odu u razgledavanje grada, posjet izložbama, muzejima i to je nešto što njima odgovara. To nisu gosti "od sunca i mora" – naglasila je Martinec.
Dodala je kako je njihovo Turističko naselje puno i ovaj mjesec, pa čak i listopad je dobro bukiran. A, što se tiče same špice ovogodišnje turističke sezone, Martinec je naglasila kako su već godinama popunjeni do posljednje postelje.
– Nitko od onih koji se bave turizmom na našem području nema problema sa špicom turističke sezone. Kao što znate i ova je sezona bilježila rekorde. Puno je toga posljednjih godina učinjeno na produljenju pred i posezone, ali tu naravno, još uvijek ima puno prostora za rast i razvoj – zaključila je Martinec te podsjetila kako je i sam ministar turizma Gari Cappelli prije nekoliko dana, ocjenjujući upravo završenu špicu sezone, naglasio kako je cilj hrvatskog turizma – turizam cijele godine, a na tome i rade sve hrvatske turističke destinacije. Svi gradovi i županije bilo da je riječ o kopnu ili moru, promišljaju i rade na strategiji cjelogodišnjeg turizma.