Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Rock’n’roll nosimo u duši

Autor: Valentina Mlađen

07.10.2009. 22:00
Rock’n’roll nosimo u duši

Foto: Filip BRALA



Zadarski pjevač  Zoran Jelenković očito je svoj  glazbeni dar prenio i na sinove  Šimu i Ivana Jelenkovića.  Mladi glazbenici već nekoliko  godina plove glazbenim vodama, imaju i svoj sastav, no  što se tiče glazbenog ukusa  čini se da se razlikuju od oca.  Njihov sastav “Drugi svijet” s  radom je započeo 2005. godine i sastoji se od pet članova,  a svi oni vole isto, dobri stari  rock’n’roll, od kojeg za sada ne  odustaju čak ni po cijenu uspjeha. Postavu čine vokal  Šime Jelenković, na gitarama  Darko Kordić i Nikola – Antonio Sikirić, bubanj Ivan Jelenković te basist Marko Durut.
– Sa svirkom smo započeli iz  zafrkancije, a kada smo shvatili da smo zapravo dobri i  da bi od toga nešto moglo i biti  odlučili smo se uozbiljiti, rekao je Šime Jelenković otkrivajući kako je sastav nastao  iz čiste zafrkancije i gušta.  Glazba koju ovi mladi talenti  sviraju čisti je rock i za sada  nisu spremni raditi nikakve  kompromise. Svjesni su da je  u žanru koji su odabrali teško  probiti se i steći zahvalnu publiku, ali ne odustaju od te  namjere.
– Rock’n’roll nosimo u duši i  zato za sada sviramo samo na  nekim domaćim zabavama  koje nisu za novac. Da želimo  mogli bismo za novac svirati  dalmatinske pjesme ili neke  drugi žanr, ali to nije naš đir i  za sada ne odustajemo od  onoga što volimo. Tko zna  možda jednom kasnije u budućnosti ako se odlučimo  okušati pojedinačno napraviti  svoje karijere, dao je samo  naslutiti Jelenković, ali ostajući čvrsto pri odluci  rock’n’roll i ništa drugo. Do  sada smo ove mlade izvođače  imali priliku vidjeti na nekim  manjim koncertima po gradu  gdje su ljubitelji rocka imali  priliku uživati u njihovoj svirci, ali čini se da se dečki pokušavaju osamostaliti i napraviti nešto stvarno ozbiljno. I  dok pravi znalci već znaju  pjesmu “Zmaj u meni” koja  osvaja sve više fanova sastav  “Drugi svijet” neumorno snima pjesme za svoj prvi album.  Kako nisu još uvijek potpisali  ni s jednom izdavačkom  kućom snimaju album financirajući se sami od ono malo  novaca što zarade od svoje  svirke. Nadaju se da će kada  album bude gotov biti prepoznati u svijetu glazbe i da će  im se pružiti prilika za daljnje  napredovanje. A pomoć na  putu prema uspjehu moglo bi  im donijeti i sudjelovanje na  festivalu “Oni dolaze” na koji  izlaze baš s pjesmom “Zmaj u  meni”. Festival je organiziran  u sklopu Hrvatskog radijskog  festivala, a pobjednik će imati  priliku nastupati na Hrvatskom radijskom festivalu.
– Jedini smno rock bend na  festivalu pa se ne nadamo  pobjedi, ali idemo da se predstavimo i da se prije svega  dobro zabavimo, komentirao  je Šime. Ipak samo sudjelovanje veliko je postignuće, a  marljivim dečkima bi kasnije  moglo pomoći u ostvarivanju  daljnje karijere.