Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dječja likovna radionica “Mala sirena”

07.10.2011. 22:00
Dječja likovna radionica “Mala sirena”


Ovaj je tjedan u Pučkom otvorenom učilištu “Dom na žalu” u Preku počela s radom dječja likovna radionica “Mala sirena”, koja se usporedno s izložbenim događanjima u ovoj instituciji održava drugu godinu zaredom. Cjelokupni rad koji planom i programom prati glavne projekte koordinira i osmišljava likovna umjetnica Irena Sikirić Rančić. Na prvom ovogodišnjem okupljanju, djeca su razgledala izložbu “Morski san” akademske sklikarice Oksane Veber iz Češke Republike koja je trenutačno postavljena u galeriji “Doma na žalu”.
– Cilj radionice jest kroz razne edukativno-likovne aktivnosti približiti djeci galerijski prostor i usmjeriti ih prema razvijanju osjećaja za umjetnost i kreativnost, poticati timski rad, poticati djecu da kroz igru osjete sposobnost likovnog izražavanja, upoznavanje i korištenje brojnih tehnika i materijala. Likovna se radionica uključuje u edukativne akcije koje se odvijaju u POU Dom na žalu, a kao rezultat rada na likovnim projektima, godišnje se izdaje jedan katalog u kojem se prezentiraju najbolji radovi malih sudionika. Kulminacija cjelokupnog rada i druženja je izložba radova i dokumentarne fotografije kreativne radionice u samoj galeriji Dom na žalu. Ovaj atraktivni prostor postao je redovito okupljalište najmlađih ljubitelja umjetnosti, ali i onih koji to tek žele postati i mjesto kreativne zabave koje ne bi smio zaobići niti jedan roditelj, istaknula je v.d. ravnateljica POU Dom na žalu Tihana Lončar.
Radionica se održava jednom tjedno po dva školska sata i to utorkom od 17 do 18.30 sati, a počela je s radom 4. listopada.