Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Sjajan euro vikend Zadrana

07.10.2013. 22:00
Sjajan euro vikend Zadrana


Ivan Santini srušio Anderlecht
Nogometaši Kortrijka priredili su veliko iznenađenje pobijedivši u susretu 10. kola belgijskog prvenstva u Bruxellesu Anderlecht 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Ivan Santini u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Bio je to njegov već osmi pogodak u deset kola i trenutačno je drugi strijelac prvenstva. Kortrijk se nakon ove pobjede nalazi na sedmom mjestu belgijskog prvenstva sa 16 bodova, dok je Anderlecht tek peti s dva boda više. U vodstvu je Standard s 27 bodova i utakmicom manje.
Stipe Perica drugi put zabio za NAC
Mladi hrvatski nogometni reprezentativac, 18-godišnji Stipe Perica bio je strijelac pobjedničkog pogotka za NAC iz Brede koji je u 9. kolu nizozemskog prvenstva svladao Heracles iz Almela s 2:1. Perica, koji je ovoga ljeta stigao u NAC na posudbu iz Chelseeja, ušao je u igru u 66. minuti i postigao je pogodak za 2:1 u 84. Ovo mu je drugi gol u nizozemskom prvenstvu. NAC je ovom pobjedom stigao na deveto mjesto s 12 bodova. Na vrhu su Twente i PSV s 18 bodova.
Tomislav Puljić strijelac u pobjedi Luzerna
Prvi pogodak u prvenstvu u desetom nastupu zabio je Tomislav Puljić, zadarski stoper koji igra za švicarski Luzern. Puljićeva je momčad u 11. kolu slavila kod Zuricha s 2:0, a Zadranin je zabio drugi gol u 82. minuti. Luzern je s 18 bodova iz 11 odigranih utakmica na četvrtom mjestu (18 bodova ima i treći St. Gallen). Vodi Basel s 22 boda, a drugi je Grasshoppers koji ima 19 bodova, ali i utakmicu manje.
Monaco sam na vrhu, Subašiću 90 minuta
Danijel Subašić branio je svih 90 minuta za Monaco koji je u susretu 9. kola francuskog prvenstva teško s 2:1 na svom terenu svladao Saint-Etienne.  Strijelci za Monaco bili su Ferreira-Carrasco (15′) i Ocampos (87′), dok je pogodak za goste postigao Hamouma (49′). Ovom pobjedom Monaco se izdvojio na vrhu ljestvice s 21 bodom, slijede Paris SG-a (18) i (17), koji imaju i utakmicu manje.
Real u nadoknadi, asistencija Modrića
Nogometaši Real Madrida pobijedili su u 8. kolu Primere kod Levantea s 3:2 zahvaljujući dva pogotka u sudačkoj nadoknadi. U odličnoj i dramatičnoj utakmici domaćin je bio na pragu senzacije jer je u 90. minuti vodio s 2:1, a potom je Morata izjednačio, a Cristiano Ronaldo u četvrtoj minuti sudačke nadoknade na asistenciju Luke Modrića donio Realu pobjedu. Levante je dvaput vodio pogocima Babe (57′) i Nabila El Zhara (86′), a prvi zgoditak za kraljevski klub dao je Sergio Ramos u 61. minuti. Modrić je odigrao cijelu utakmicu za goste. Na ljestvici vode Barcelona i Atletico Madrid s po 24 boda, dok je na trećem mjestu Real Madrid s pet bodova manje.
Vrsaljku 90 minuta u remiju kod Catanije
U 7. kolu talijanskog nogometnog prvenstva Catanija i Genoa su odigrali bez pobjednika 1:1, a Šime Vrsaljko je za goste odigrao cijeli susret. Na ljestvici vodi Roma s 21 bodom, drugi je Napoli s 19 bodova, a treći je Juventus sa 16 bodova i utakmicom manje.
Krševan Santini sačuvao mrežu Zoryje
Krševan Santini branio je svih 90 minuta na golu Zoryje koja je u 12. kolu ukrajinskog prvenstva odigrala 0:0 na gostovanju kod Hoverla Uzhhoroda. Sa 16 bodova Zoryja je na sedmom mjestu. Vodi Metalist s 29 bodova i utakmicom manje.
Remi u dvoboju Tomasova i Buljata
U 10. kolu druge njemačke lige susrela su se dvojica Zadrana. Marin Tomasov u dresu domaćeg Munchen 1860 i Jurica Buljat, stoper Cottbusa. Završilo je 0:0 u dvoboju u kojem je Tomasov u igru ušao u 73. minuti, a Buljat je na terenu bio cijelu utakmicu. Na ljestvici Munchen je osmi (14 bodova), a Cottbus deveti (12).