Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Požar u napuštenoj kući ugrozio susjedne kuće

07.11.2010. 23:00
Požar u napuštenoj kući ugrozio susjedne kuće


Kako je riječ o kući u nizu, postojala je opasnost od širenja vatre na susjedne, naseljene kuće, a tu mogućnost pojačavalo je i jako jugo. Zahvaljujući brzoj dojavi i pravovremenom dolasku vatrogasaca požar je ubrzo lokaliziran
Požar u napuštenoj kamenoj kući u predjelu Dvorine u Preku koji je planuo jučer poslijepodne, digao je na noge ne samo vatrogasce nego i mještane zaseoka Marcelići.
Naime, kako je riječ o kući u nizu, postojala je opasnost od širenja vatre na susjedne, naseljene kuće, a tu mogućnost pojačavalo je i jako jugo, koje je u to vrijeme puhalo. Zahvaljujući brzoj dojavi i pravovremenom dolasku vatrogasaca na mjesto požarišta, vatra je ubrzo savladana, a požar lokaliziran. Prvi su na teren izašli pripadnici DVD-a Preko koji su prionuli zaštiti okolnih kuća od širenja požara, a ubrzo su im se pridružili i kolege iz DVD-a Tkon te pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Zadar, koji su u Preko stigli s tri vozila i sedam vatrogasaca.
Kako bi se utvrdio točan uzrok požara, nakon gašenja sinoć su unutrašnjost napuštene kuće pregledali policajci. Iako službenih podataka sinoć još nije bilo, mještani pričaju da je riječ o ljudskom faktoru, odnosno da su požar izazvali mjesni ovisnici koji se inače okupljaju po napuštenim kućama. Sinoć je bilo rano i za procjenu materijalne štete, a kako neslužbeno doznajemo, najviše je oštećen otac zadarskog košarkaša Davora Marcelića, koji je u prizemlju kuće držao neke stvari i frezu.
Službena potvrda uzroka požara i procjena štete očekuju se danas tijekom dana.