Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Tvrtka Nisa dobila spor protiv Općine Vir

07.11.2010. 23:00
Tvrtka Nisa dobila spor protiv Općine Vir


Tvrtka Nisa d.o.o obavila je poslove vrijedne 90-ak tisuća kuna za Općinu Vir, a nakon što ti radovi nisu plaćeni slučaj je završio na sudu. Pravomoćnom presudom naloženo je Općini Vir platiti sva dugovanja, zatezne kamate i sudske troškove
Nakon tri godine sudovanja Općina Vir izgubila je spor protiv tvrtke Nisa d.o.o. u vlasništvu Viranina Šime Buškulića te je toj tvrtki, sada već pravomoćnom presudom, koju je potvrdio Županijski sud u Zadru, dužna isplatiti iznos od 89,887 kuna uvećano za kamatnu stopu od 15 posto godišnje. S obzirom da se kamata zaračunava od dana dospijeća duga, ona je u tri godine dosegla iznos od gotovo 40 tisuća kuna koje će se isplatiti iz proračuna Općine.
Sudski spor vodio se zato što su općinske vlasti u Viru nakon obavljenih poslova odbijale tvrtki Nisa d.o.o. isplatiti račune za ispostavu halogenog reflektora (156,00 kuna), demontažu klima uređaja na lokalnom autobusnom kolodvoru (488,00 kuna) te za pripremne građevinske i elektroinstalacijske radove na nogometnom igralištu Nogometnog kluba Vir (89,243 kune).
Prije nego je slučaj dospio na Općinski sud Buškulić je svoja potraživanja pokušao naplatiti putem javno-bilježničkog ureda Vere Marčine, no nakon žalbe koju su iz Općine Vir dostavili ovrha je obustavljena, a slučaj proslijeđen na sud kako bi se utvrdilo stvarno stanje u parničnom postupku. Nakon što je dostavljena sva dokumentacija iz koje se jasno vidjelo kako je nalog za radove potpisao načelnik Općine, Kristijan Kapović, sud je donio presudu u korist tužitelja, Šime Buškulića. Presuda, a i cijeli sudski postupak vođeni su u odsutnosti zastupnika Općine Vir jer se, iako su im uredno dostavljeni pozivi, tijekom cijelog sudskog postupka nitko nije odazvao. Na nepravomoćnu presudu, međutim, kasnije su uložili žalbu navodeći kako oni te radove od ove virske tvrtke nisu naručili niti su za iste izdali radne naloge. No, sud je tu žalbu odbio kao neosnovanu donijevši pravomoćnu presudu kojom se tvrtki Nisa d.o.o. priznaje cjelokupno potraživanje sa zateznim kamatama, a ujedno, oslobađa ih se i troškova sudskog procesa u iznosu od nešto više od šest tisuća kuna, koje također padaju na račun Općini Vir.
 
REAGIRANJE:
http://www.zadarskilist.hr/clanci/08112010/kapovic-racuni-su-trebali-biti-poslani-naruciteljima