Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Igra za čistu peticu

07.11.2011. 23:00
Igra za čistu peticu


Imao sam dobar osjećaj pred utakmicu i nisam se prevario. Najvažnije je da smo uspjeli uzeti tu drugu pobjedu s kojom smo ponovno došli u priliku da budemo u gornjem dijelu ljestvice – kazao je Čakarun


Pobjeda nad Zabokom odagnala je sve strahove koji su vladali Jazinama u tjednu prije utakmice. Nisu u Sonik-Puntamici htjeli da nakon pet kola rubrika pobjeda ostane na brojci jedan, no srećom se to nije dogodilo. Popela se ta brojka na dva i odmah se lakše prodisalo u svlačionici zelenih. Motivacija bez premca kao borbenost i odlučnost u igrača Nevena Plantaka opet je donijela odlučujuću prevagu, a od 12 igrača u zelenom trojica su zaslužila najveću pažnju. Mario Pešut je na jedinici odradio 35 minuta bez velikih oscilacija, a pod košem su nered Zabočanima napravili Marino Šarlija i Marijan Čakarun. Ovaj potonji završio je utakmicu s najvećom valorizacijom, čak 39 indeksnih poena, a cijela momčad Zaboka imala je u 40 minuta igre tek 33. Ubacio je Čakarun 22 poena, ugrabio čak 13 lopti, a iskazao se vrhunskom preciznošću sa slobodnih bacanja, od 10 pokušaja sve je prošlo kroz mrežicu. Izvedba za čistu peticu.
– Imao sam dobar osjećaj pred utakmicu i nisam se prevario. Najvažnije je da smo uspjeli uzeti tu drugu pobjedu s kojom smo ponovno došli u priliku da budemo u gornjem dijelu ljestvice. Imali smo dosta težak raspored u prva četiri kola i nije bilo lako pristupiti utakmici sa Zabokom nakon tri poraza. Strahovali smo da nam se ne dogodi loša večer, jer bi onda teško došli do pobjede protiv snažne momčadi kao što je Zabok.
Pobijedili ste bez ijedne pogođene trice, sa čak 52 poena postignuta iz reketa.
– Ne pamtim kada nam se dogodilo da ne zabijemo ni jednu tricu u utakmici. Pogotovo jer je godinama Sonik-Puntamika poznata po vanjskom šutu. Ove sezone imamo puno jaču igru pod košem, tu smo Šarlija i ja, pa Vraneš i Ramljak, tako da se možemo ravnopravno sa svima nositi iako nismo po centimetrima dominantni. Vanjski šut nam je problem od početka sezone i trebat će se to hitno popraviti, jer već sljedeće subote nam dolaze Križevci koji na poziciji centara imaju Čolaka i Grgata protiv kojih neće biti lako ponoviti ovu našu izvedbu protiv Zaboka.
Križevci su idealna prilika da se još popravite na ljestvici.
– Lako je to reći. Iako igramo u Jazinama dolazi nam momčad koja je u vrhu A-1 lige i ne možemo reći da ćemo uopće doći do pobjede. Križevci su odlično posložena momčad koju predvodi Tihomir Bujan. Pobijedili su Zadar i Split stoga ne treba ni isticati da će nam biti teško doći do nova dva boda. Imaju pod košem iskusne rutinere Čolaka i Grgata, sve konce im vuče Glavinić, tako da ćemo morati prikazati puno više nego protiv Zaboka ako mislimo slaviti.
Opet ste u utakmici doživjeli jednu crnu rupu kao i u prethodnima. Srećom, ovaj put nije vas to koštalo na kraju.
– Imali smo rupu krajem prve i pola druge četvrtine. Ušli smo u seriju grešaka, nismo mogli doći do poena i opasno nam je visila visoka prednost koju smo stekli odličnim otvaranjem. Mladi smo, neiskusni i znali smo da nas očekuju takve amplitude ove sezone. Ipak smo ovaj put pokazali da se znamo izdići iz problema i uspjeli smo odličnom trećom četvrtinom vratiti stvari na svoje mjesto – za kraj je kazao Čakarun.