Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Kako približiti knjigu čitateljima

07.11.2011. 23:00
Kako približiti knjigu čitateljima


Direktor Zagrebačkoga velesajma Igor Rađenović izjavio je jučer na konferenciji za novinare da će hrvatski ministar kulture Jasen Mesić danas u 11 sati svečano otvoriti 34. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber 2011.
 Rađenović je podsjetio kako će se na ovogodišnjem Interliberu u 5. i 6. paviljonu Zagrebačkoga velesajma predstaviti 240 izlagača iz Hrvatske te Austrije, BiH, Crne Gore, Irana, Njemačke, Rumunjske, SAD-a, Srbije i Velike Britanije.
Na novinarski upit zašto je ove godine neprepoznatljiv marketing za Interliber, Rađenović je odgovorio kako je za to izdvojeno oko 250.000 kuna.
Na upit zašto već nekoliko godina međunarodni sajam knjiga Interliber nema zemlju-partnera, voditelj projekta Zoran Ušurić izjavio je kao se pregovaralo s Britancima, ali da pregovori zasad nisu uspjeli. “Nije lako pronaći zemlju-partnera”, rekao je.
Predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske Neven Antičević smatra kako je nakladništvo već dvije godine u krizi. “Knjigu želimo približiti što je više moguće čitateljima”, rekao je.
Kašmir Huseinović istaknuo je da će u 6. paviljonu biti postavljena izložba slikovnica nastalih u Hrvatskoj te prevedenih na 20-ak stranih jezika.
Ovogodišnji Interliber održava se od 8. do 13. studenoga, a na izložbenom prostoru, osim prigodne prodaje knjiga, bit će organizirana i mnoga predstavljanja te susreti s autorima, a za djecu i mladež pripremljen je i niz radionica, koje su ove godine posvećene poeziji.
Na Zagrebačkom velesajmu održava se od 9. do 12. studenog 2011. u paviljonu broj 8 i 36. hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem. Na INOVA-i 2011. predstavit će 419 inovacija 344 inovatora iz 23 zemlje.
Zimski show održat će se od 10. do 13. studenoga u paviljonu 8a, a sajam je namijenjen predstavljanju proizvođača, distributera i servisa opreme za zimske športove.
Sajam glazbe, plesa i multimedije održava se od 9. do 12. studenoga, a ove je godine upotpunjen projektom Info Restart, koji se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića.
Od 11. do 13. studenoga u sjevernom dijelu 6. paviljona održavat će se 1. međunarodni sajam obrazovanja, stručnog usavršavanja, upravljanja ljudskim potencijalima i zapošljavanja – Educa.