Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Bazen se puni vodom, otvaranje sljedećeg tjedna

Autor: Siniša Klarica

07.11.2012. 23:00
Bazen se puni vodom,  otvaranje sljedećeg tjedna

Foto: Zvonko KUCELIN



Najveći dio vremena potrebnog za sanaciju otpao je na sušenje materijala, a radovi su koštali 120.000 kn


Nakon desetak dana radova, zatvoren bazen na Višnjiku priprema se za ponovni rad. Od prekjučer se ponovno puni vodom, a punjenje će trajati do 15. studenoga kad će odmah biti predan na korištenje zadarskim sportašima i građanstvu.
Tijekom punjenja došlo je do malog pada temperature vode u malom, 25 metarskom bazenu za rasplivavanje, pa se polako usklađuje temperatura s onom u velikom.
Kako nam je rekao direktor ŠRC Višnjika Dino Bailo, promijenjeno je oko 30 kvadrata površine dna bazena. Postavljeni su novi estrih, izolacija i pločice. Iskorištena je prilika za sanaciju preljevnih kanala, što je kao nedostatak otkriveno još prije problema s otpadanjem pločica na dnu bazena.
Podsjetimo, kampanjski rad na izgradnji zatvorenog bazena na Višnjiku prouzročio je probleme koji se tek sad, u samoj eksploataciji bazena, pomalo otkrivaju. Nadzor IGH, po riječima direktora Baila, obustavio je isplatu dok se situacija ne riješi, pa je cijela situacija danas predmet sudovanja na Trgovačkom sudu u Zadru. Zbog svega je 33-metarski bazen više od mjesec dana bio izvan upotrebe.
Najveći dio vremena potrebnog za sanaciju otpao je na sušenje materijala, a radovi su koštali 120.000 kn.