Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Industrijskoj zoni 4,3 milijuna kuna

Autor: Velimir Brkić

07.11.2012. 23:00
Industrijskoj zoni 4,3 milijuna kuna

Foto: Velimir BRKIĆ



Gradonačelnik Ivan Knez najavio je kako bi u zoni, između ostalog, trebao niknuti inkubator ili poduzetnički centar gdje bi se zaposlilo desetak mladih stručnjaka za povlačenje novca iz EU fondova


Zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros i biogradski gradonačelnik Ivan Knez u Gradskoj su vijećnici potpisali ugovor vrijedan 4,329.500 kuna. Riječ je financijskim sredstvima s kojim će se graditi infrastruktura u Industrijskoj zoni Biograd na Moru, koja je sa 34 proširena na 80 hektara.
– Ministarstvo poduzetništva i obrta ovime nastavlja politiku ulaganja u poduzetničke zone. U Hrvatskoj je 400 registriranih poduzetničkih zona, a u njih 200 praktički nema poduzetničke aktivnosti. Ministarstvo će podupirati zone poput ove biogradske, s kvalitetnim programima i potencijalom, koje će ta uložena sredstva brzo vratiti, rekao je Pros.
Postrojenje za solarnu energiju
Zamjenik ministra osvrnuo se na stanje malog i srednjeg poduzetništva i obrta u Hrvatskoj te istaknuo ciljeve ove Vlade poput poticanja investicija, poboljšanja konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva i obrta te povećanje zaposlenosti upravo u ovom segmentu.
– Biograd je pokazao veliki potencijal, a izgradnjom infrastrukture bit će otvoren prostor za nove poslovne subjekte i otvaranje novih radnih mjesta, istaknuo je Pros, zadovoljan viđenim u zoni.
Zona je smještena iznad Jadranske magistrale, jedan kilometar od spojne ceste Biograd – autocesta A1. Projektom dovršenja zone predviđena je daljnja izgradnja komunalne infrastrukture, struje, vode, kanalizacije i sustava odvodnje oborinskih voda. Gradonačelnik Knez najavio je kako bi ovdje trebao niknuti inkubator ili poduzetnički centar gdje bi se zaposlilo desetak mladih stručnjaka, koji bi postali servis za privlačenje novca iz EU fondova ne samo Gradu Biogradu, nego i domaćim poduzetnicima. Posebno zanimljiv je dio koji u industrijskoj zoni predviđa izgradnju postrojenja za iskorištavanje solarne energije.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU