Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ne moraju parkirati direkno ispod prozora

Autor: Ivana Burica

07.11.2012. 23:00
Ne moraju parkirati direkno ispod prozora

Foto: Zvonko KUCELIN



Mi koji smo ostali živjeti na Poluotoku smo kažnjeni, i to teško kažnjeni. Plaćamo mjesečne parkirališne karte, a nitko nam nije osigurao parkirališna mjesta. Dosad smo jedva čekali da prođu ljeta, a sad će nam, eto, isto biti i zimi, ljutita je jedna stanarka


S ciljem oživljavanja Polutoka u zimskim mjesecima će na prostoru gornjega dijela parkirališta pored crkve sv. Marije od 25. studenoga do 5. veljače biti postavljeno natkriveno klizalište.
Tvrtka Velemi, koja je odabrana na javnom natječaju, će uz samo klizalište posjetiteljima ponuditi i različite popratne sadržaje kao što je mala škola klizanja, disko na ledu te druga zabavna i sportska događanja.
Ako je suditi po najavama bit će to prava atrakcija i veselje, posebno za najmlađe Zadrane.
Ipak, ima i onih koji se klizalištu i ne raduju toliko. Točnije ne raduje ih izbor lokacije gdje će biti postavljena ova zimska atrakcija. Riječ je o stanarima Polutoka koji upozoravaju da nakon što klizalište zauzme 50-ak parkirališnih mjesta više neće imati gdje parkirati svoje limene ljubimce.
– I ovako jedva nalazimo mjesto. Mi koji smo ostali živjeti na Poluotoku smo kažnjeni, i to teško kažnjeni. Plaćamo mjesečne parkirališne karte, a nitko nam nije osigurao parkirališna mjesta. Dosad smo jedva čekali da prođu ljeta, kad nam je po tom pitanju najgore, a sad će nam, eto, isto biti i zimi. Ljuta sam i ogorčena. Mogu samo reći da oni koji tvrde da ima dovoljno parkirališnih mjesta naprosto lažu, kaže stanarka jedne zgrade u blizini parkinga pored Sv. Marije.
Voditelj službe parkiranja u komunalnoj tvrtki “Obala i lučice” Zvonimir Višak stanarima Poluotoka poručuje da se malo strpe te da tijekom ta dva i pol mjeseca ne moraju svaki put parkirati “direktno ispod prozora”.
– Trebamo nešto pružiti ljudima u gradu i tijekom zime i mislim da bi stanari trebali imati razumijevanja za to. Ako možda u nekim slučajevima i ne bude slobodnog parkinga ispred same zgade, bit će ga sigurno u blizini. Jer parkirališnih mjesta na Poluotoku zimi, posebno poslijepodne ima i više nego dovoljno, kaže Višak koji na pitanje je li se klizalište možda moglo postaviti na neku sretniju lokaciju odgovara:
– Grad je odlučio tako kako je odlučio. Bolje lokacije, a koja ne bi bila u sklopu nekakvog spomenika kulture, jednostavno nema.